Haberler

Audi Rs6 Avant Plus Versiyonunun Üretileceği Kesinleşti

Audi RS6 Avant Plus ; Audi Quattro başkanı Stephan Reil, yeni tanıtılan 2013 Audi RS6 Avant'ın Plus versiyonunu onayladı.

Audi RS6 Avant Plus ; Audi Quattro başkanı Stephan Reil, yeni tanıtılan 2013 Audi RS6 Avant Plus versiyonunu onayladı.

RS6 Avant'ın 560 beygir gücü (412 kW) Audi ekibi için yeterli olmamış ki, Audi RS6 Avant Plus versiyonu 608 beygir gücünde (447 kW) tasarlandı. CAR ile yaptığı bir röportajda Stpehan Reil, Audi RS6 Avant Plus 'ın sınırlı sayıda ve özel üretim modeli olmayacağını söyledi. Böylelikle Audi, TT RS Plus ile başlatıp R8 V10 Plus ile devam ettirdiği trendi devam ettiriyor.

Reil ayrıca, önümüzdeki süreçlerde başka RS Plus modellerinin de tasarlanacağını açıkladı. Güç yükseltme dışında tüm gelecek RS Plus modellerinde farklı bir süspansiyon kurulumundan yararlanılacak. Bu arada, R8 V10 Plus 50 kg daha hafif ve özel bir süspansiyona sahip.

RS5 ihtimali sorusuna ise Stephan Reil, 4.2. litrelik V8 yeterince yoruldu ve %2'lik bir çıkış gücü artırımı daha iyi bir versiyon için yeterli olmayacaktır, ancak RS5 Plus'un şasi değişiklikleri ve hacim tasarrufu içerebileceğini söyleyen Reil, müşterilerin daha çok güç arzuladıklarını ve bu nedenle böyle bir modelin muhtemelen hiçbir zaman gün ışığı göremeyeceği cevabını verdi.

Kaynak: ModifiyemCom / Otomobil

Audi Otomobil Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title