Haberler

Audi E-Tron Vision Gran Turismo: Playstation'dan Yarış Pistine

Güncelleme:

Audi, aslen PlayStation 4'teki sanal yarışlar için tasarlanmış olan yeni yarış otomobilini Formula E ile birlikte hayata geçiriyor.

Audi, "e-tron Vision Gran Turismo" konseptini playstation oyunundan, Formula E pistlerine taşıyor. Formula E'nin yarış taksisi (race taxi) olarak kullanılacak otomobil Audi çalışanları tarafından sadece 11 aylık kısa bir süre içerisinde "Gran Turismo" PlayStation oyununda yer alan Audi e-tron Vision Gran Turismo'yu temel alarak üretildi. Audi, milyonlarca satan ve video oyunu tutkunları için yıllardır bir kült sayılan "Gran Turismo" oyununun yaratıcıları Sony ve Polyphony Digital ile 20 yılı aşkın bir süredir işbirliği yapıyor. Audi tasarımcıları, bu popüler oyunun 15'inci yıldönümü vesilesiyle düzenlenen ve sayısız otomobil üreticisinin sanal yarış otomobilleri tasarladığı "Vision Gran Turismo" yarışması için "Audi e-tron Vision Gran Turismo"yu geliştirdi. Audi müşterileri ve misafirleri 14 Nisan'da Roma'da başlayacak olan Formula E'nin şehir pistlerini Audi e-tron Vision Gran Turismo'nun yolcu koltuğunda deneyimleyebilecekler.

Audi e-tron Vision Gran Turismo, değişken güç dağıtımı özelliğine sahip ve tamamen elektrikli e-tron quattro sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Konsept otomobilin tahrik sistemini oluşturan ise, her biri 200 kW gücündeki üç adet elektrik motoru. İlerleyen zamanlarda piyasaya çıkarılacak olan Audi e-tron'da yer alacak parçaların kullanıldığı otomobildeki iki elektrik motoru arka aksa, üçüncü motor ise ön aksa tahrik gücü sağlıyor. Bu üç elektrik motorundan oluşan sistem toplamda 600 kW (815 hp) güç üretiyor. Yüksüz ağırlığı 1,450 kilogram olan elektrikli yarış otomobilinin güç-ağırlık oranı ise beygir gücü başına 1,78 kilogram ile arka ve ön aks üzerinde yüzde 50:50'lik ideal ağırlık dağılımı yakalamış durumda. Audi e-tron Vision Gran Turismo sıfırdan saatte 100 km hıza 2,5 saniyeden kısa bir sürede ulaşabiliyor.

Çağının ötesindeki bu yarış taksisi Avrupa'daki tüm Formula E yarışlarında ve 2018'deki daha birçok etkinlikte kullanılacak. Direksiyonda ise eski DTM yarışçısı İsviçreli Rahel Frey ya da Le Mans şampiyonu İtalyan Dindo Capello olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sony Roma Audi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title