Haberler

AÜ Hastanesi, Tüm Branşlarda Hizmete Açıldı

Güncelleme:

Anadolu Üniversitesi Hastanesi 3 yıllığına Kamu Hastaneleri Birliğine tahsis edilmesinin ardından düzenlenen törenle tüm branşlarda hizmete açıldı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Dünyada sağlık hizmetini vatandaşın ayağına bizim kadar götüren başka bir ülke yok" dedi.

Eskişehir Valiliği, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasında 6 Mart'ta imzalanan protokolle, AÜ Hastanesinin 3 yıllığına Kamu Hastaneleri Birliğine tahsis edilmesinin ardından düzenlenen törenle tüm branşlarda hizmete açıldı.

Vali Tuna, törende yaptığı konuşmada, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak, "Şunu net bir şekilde söyleyebiliyoruz, dünyada sağlık hizmetini vatandaşın ayağına bizim kadar götüren başka bir ülke yok" diye konuştu.

AÜ Hastanesinin geçmişte güzel hizmetlerde bulunduğunu ancak günümüzde gelinen noktada yeterli hizmeti veremediğini dile getiren Tuna, şunları kaydetti:

"İmkan ve kabiliyetlerimizi birleştirerek, daha kaliteli hizmet sunma noktasında, hem üniversitemiz personeli öğrencileri, hem vatandaşımıza yönelik bu hazır yapıyı daha iyi kullanmak suretiyle, eminim daha güzel hizmet verilmesine vesile olacağız. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

AÜ Rektörü Naci Gündoğan da AÜ Hastanesi'nin yaklaşık 30 yıldır Eskişehir'e hizmet verdiğini anımsatarak, "Bundan sonra tüm şehir halkımıza 'bu hastanemizde daha kaliteli daha nitelikli bir sağlık hizmeti verelim' düşüncesiyle böyle bir protokolü, önümüzdeki dönemde tüm klinikler açılacak ve hayata geçirdik. Hem bu hastanemizde hem de İki Eylül Kampüsü'müzde Medico Sosyal Merkezi kuracağız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can da iki kurum arasında imzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyerek,  "Amacımız şehrimizi bir tıp merkezi haline getirmek ve Eskişehir'deki tüm vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmeti vermek" dedi.

Eskişehir'in sağlık alanında, bin 71 yataklı şehir hastanesi, 600 yataklı Yunus Emre Devlet Hastanesi ile bir sağlık merkezi haline geldiğini anlatan Can, emeği geçenlere teşekkür etti.

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Fidan ise tıp bayramı ve hastane açılışıyla çifte bayram yaşadıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu hastane 75 yataklı, bütün odaları özel oda özelliğini taşıyan, tüm sağlık ekipmanına sahip, şimdiye kadar uzun yıllar halkımızın hizmetinde bulunmuştur. İnşallah, Yunus Emre Devlet Hastanesi, Eskişehir Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Hastanemizin ortaklaşa göndermiş olduğu hekimlerle yeni bir heyecanla halkımızın hizmetine devam edecek."

-"2013 yılında 7 milyon 600 bin poliklinik hizmeti verilmiştir"

İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu da hastanenin tüm branşlarda hizmet vereceğini vurgulayarak, şunları bildirdi:

"2013 yılında Eskişehir'de 7 milyon 600 bin poliklinik hizmeti verilmiştir. Bu Sağlık Bakanlığına bağlı 5 bin personel, toplam da 9 bin 300 personelle verilmiş bir hizmettir. İnşallah bu hastanemizle de çok daha iyi hizmetler vereceğiz." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Üniversitesi Güngör Azim Tuna Tıp Bayramı Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title