Haberler

Aü'de Çifte Bayram

2012-ÖSYS sonuçlarına göre Anadolu Üniversitesi (AÜ), uzaktan öğretimde geçen yıla göre bu yıl yüzde 14 büyüme gerçekleştirirken örgün eğitimde ise kontenjanlar yüzde 99 oranında doldu.

2012-ÖSYS sonuçlarına göre Anadolu Üniversitesi (AÜ), uzaktan öğretimde geçen yıla göre bu yıl yüzde 14 büyüme gerçekleştirirken örgün eğitimde ise kontenjanlar yüzde 99 oranında doldu.

AÜ'den yapılan açıklamada, 2012-ÖSYS sonuçlarına göre bu yıl AÜ'nün açık ve uzaktan eğitim programlarına 207 bin 225 öğrenci yerleştirildi. Geçen yıl bu programlara yerleştirilen öğrenci sayısı ise 181 bin 174. Bu rakamlara göre AÜ'nün açık ve uzaktan eğitim programlarına yerleştirilen öğrenci sayısı yüzde 14 büyüme gerçekleştirdi. Bu yılki sınav sonucunda açık öğretim programlarına yerleştirilen 1633 öğrencinin başarı puanı 500 ve üzeri olarak belirlendi.

Örgün eğitimde programlarında kontenjanlarının yüzde 99'u doldu. Geçen yıl 5028 öğrencinin yerleştirildiği örgün eğitim programlarına bu yıl, 5289 öğrenci yerleştirildi.

Alınan sonuçlara ilişkin değerlendirmede bulunan AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, şunları kaydetti:

"Anadolu Üniversitesi olarak iki bayram birden yaşıyoruz. İkinci bayramımız tercihler nedeniyle elde ettiğimiz sonuçlar. 2,5 yıldır sürdürdüğümüz değişim ve dönüşüm projesinin meyvelerini almaya başladık. İşte bunun sonucu, Açık Öğretim'de bir önceki yıla göre yüzde 14 büyüme gerçekleşti. Örgün eğitimde de Fizik ve Biyoloji bölümlerimiz haricindeki tüm bölümlerimiz yüzde 100 doluluğa ulaştı. Bizi tercih eden tüm öğrencilerimize ve velilerimize, teşekkür ediyorum. Başta öğrencilerimiz ve velilerimiz olmak üzere herkesin Bayramını kutluyorum."

Muhabir: Fatih Doğan

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title