Haberler

Aü Bünyesinde Avrupa-Akdeniz Gençlik Merkezi Kurulması

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İsrafil Kurtcephe, Avrupa-Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kuruluşu için gereken başvuruları yaptıklarını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Avrupa-Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kuruluşu için gereken başvuruları yaptıklarını söyledi.

Avrupa-Akdeniz Gençlik Merkezi 2. Danışma Kurulu Toplantısı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kurtcephe, 2007 yılından bu yana üniversite bünyesinde Avrupa-Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulması için girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi'nde son 2 yılda Avrupa ve Akdeniz ülkelerinden gelen gençlerin katılımıyla 86 eğitim programı yapıldığını belirten Kurtcephe, bu süreçte Avrupa Konseyi'nin Strasbourg ve Budapeşte'deki gençlik merkezlerinde incelemeler yaptıklarını, Avrupa Konseyi Gençlik Merkezi kalite etiketi için ise başvuruda bulunduklarını ifade etti.

Kurtcephe, Avrupa-Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kuruluş sürecini kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'nin, Avrupa Birliği'nin ekonomik, siyasi ve kültürel bir parçası olması için üniversitelerin önemli katkılarda bulunduğunu belirten Kurtcephe,

"Akdeniz Üniversitesi, Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı konumunda. Dünyanın her tarafına Türkiye'yi taşıyacak bilim ve sanat alanında dünya ile entegrasyonumuzu sağlayacak bir kurum olma niteliğini taşıyor" dedi.

Türkiye'nin Avrupa Akdeniz Gençlik Programı'na (EUROMED) 1999 yılında dahil olduğunu ve gençlik politikaları üzerinde çalışmalarına başladığını hatırlatan Kurtcephe, bu konuda gösterilen başarılar sonucunda 2002 yılında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) bünyesinde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nı kurarak programlara katılımı gerçekleştirdiğini vurguladı.

Bu programlar sayesinde Türk gençlerinin farklı kültürleri tanıyarak, Avrupa'daki yaşıtları ile Avrupa'nın geleceğinin şekillenmesine yönelik çeşitli projelerde yer aldığını ifade eden Kurtcephe, "Türkiye'nin Avrupa ve Akdeniz bölgesindeki gençlerin bir araya gelmesinde önemli bir aktördür. Avrupa ile Akdeniz arasında bir köprü görevini üstlenmiştir. Birçok Akdeniz ülkesi Türkiye'de gerçekleştirilen etkinliklere gençlerin katılmasına destek verdi ve herhangi bir vize sorunu yaşanmadı" dedi.

Avrupa-Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kuruluşunun tamamlanması durumunda Türkiye'de ve Avrupa'da bir ilki gerçekleştirmiş olacaklarını ifade eden Kurtcephe, "Akdeniz Üniversitesi'nin Avrupa Gençlik Merkezi'ne sahip olması halinde getireceği yararları düşünerek yola çıktık ve önemli bir aşama kaydettik. Merkezin kurulma kararını YÖK'e ilettik, oradan çıkacak kararı bekliyoruz" diye konuştu.

Toplantıya katılan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise, Akdeniz Üniversitesi'nin uluslararası alanda yaptığı başarıları yakından takip ettiklerini ifade etti. Günay, merkezin kurulmasının Türkiye'ye önemli kazançlar sağlayacağını, YÖK olarak gereken desteği vereceklerini dile getirdi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title