Haberler

Atv-sabah İhalesinde Tek Teklif Çalık Grubundan

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) Gerçekleştireceği Atv-sabah İhalesinde, Tek Teklifin Çalık Grubunun Medya Şirketi Turkuvaz'dan Geldiği Bildirildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) gerçekleştireceği ATV-Sabah ihalesinde, tek teklifin Çalık Grubunun medya şirketi Turkuvaz'dan geldiği bildirildi.

İHA'nın TMSF yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün satışı ihalesi için kapalı zarfla teklif verme süresinin bitimine yaklaşık bir buçuk saat kala Çalık Grubu'na ait Turkuvaz firması teklifini fona sundu.

Koza Davetiyenin Borsaya yaptığı açıklamanın ardından ön yeterlilik alan üç gruptan biri olan RTL-İpek-Sancak konsorsiyumunun ihalede yer almayacağı belli olmuştu.

TMSF yetkilileri Nurol-Carlyle grubunun ihaleye katılmayacağına dair resmi yazının da kendilerine ulaştığını teyit etmişlerdi.

TMSF daha önce, 5 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek ihalenin pazarlık tarihi ise 7 Aralık 2007 olarak belirlemişti.

İPTAL GÜNDEMDE TEKLİF MİKTARI ÖNEMLİ

Konuya yakın kaynaklar teklif sayısının bire inmesi, başlangıçta ki yüksek beklentiye rağmen hiç yabancı yatırımcı teklifi olmaması gibi nedenlerden dolayı ihalenin iptal edilebileceğini belirtiyorlar.

TMSF'nin daha önce 2005 yılında düzenlediği Kral TV ihalesinde tek teklif Çukurova Grubu'ndan gelmiş ve rekabet şartları oluşmadığı gerekçesiyle ihale iptal edilmişti. Kral TV hala TMSF'nin kontrolünde.

Yetkililere göre bu durumda Çalık Grubunun nihai teklifinin muhammen bedel üzerinde kalıp kalmamasının önem kazandığını belirtiyorlar.

ATV ve Sabah'ın da dahil olduğu satışa çıkarılan medya şirketleri için TMSF daha önce 1.1 milyar dolarlık bir muhammen bedel belirlemiş ve fon başkanı Ahmet Ertürk tekliflerin muhammen bedelin altında kalması halinde ihalenin iptal edileceğini açıklamıştı.

(ERÖ-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title