Haberler

"Attila İlhan'a Saygı" Kitabının Tanıtımı Yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ünlü Şair Attila İlhan'ın Ölümünün Birinci Yılında "Attila İlhan"a Saygı" Kitabı Hazırladı. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Atatürk Kültür Merkezi'nde Ünlü Şairin Anılması ve Kitabın Tanıtımı Amacıyla Düzenlenen Törene Görüntülü Mesajla Katılarak "Attila İlhan Türk...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ünlü şair Attila İlhan`ın ölümünün birinci yılında ¨Attila İlhan¨a Saygı¨ kitabı hazırladı. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Atatürk Kültür Merkezi`nde ünlü şairin anılması ve kitabın tanıtımı amacıyla düzenlenen törene görüntülü mesajla katılarak ¨Attila İlhan Türk edebiyatında 21. yüzyılın en önemli isimlerinden biridir. Attila İlhan seni çok özlüyoruz¨ dedi.

Ünlü şair Attila İlhan anma etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen anma töreninde, Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlatılan Attila İlhan kitabı bir kısa filmle tanıtıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen ünlü şairin kardeşi sinema oyuncusu Çolpan İlhan`a bir kitap hediye etti.

Törende Kerem Alışık ve Atilla İlhan`ın eşi Biket İlhan ile çok sayıda Attila ¨İlhansever¨ de hazır bulundu. Çolpan İlhan ¨Çok duygusal ve karmaşık bir durumdayım, ağabeyimi kaybetmek bizi, hayatımızı ve içimizi darmadağın eden bir duruma getirdi. Ağabeyime çok hayrandım. Onu hep bir kağıt kalemle hatırlıyorum. Ben ağabeyimi çok özlüyorum¨ diye konuştu.

BİKET İLHAN` DAN ATTİLA İLHAN BELGESELİ

Attila İlhan`ın eşi Biket İlhan da, ¨Ben ona çok genç yaşımda rastladım. Onunla yaşamım bir yerde benim üniversitem gibi ¨ dedi ve önümüzdeki yıl ünlü şairin doğum gününde gösterime girmek üzere Attila İlhanın dramatik belgeselini hazırlayacağını söyledi.

Bakanlığın hazırladığı Atilla İlhan`a saygı kitapları 40 YTL` den satılacak. Ancak tören bitiminde kitabın satıldığı standa uğrayanlar bu kitabı yüzde 25 indirimli olarak 30 YTL`ye alma şansı buldu. Kitap Attilla İlhan hayranlarından büyük ilgi gördü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title