Haberler

Atso Üyelerine 40 Milyon Liralık "Nefes"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, düşük faiz oranları ve uygun ödeme koşullarıyla KOBİ'lere can suyu olan, ikinci etap "TOBB Nefes Kredisi 2018 Projesinin" yoğun ilgi gördüğünü ve bu ilgiye cevap verebilmek adına ATSO üyelerinin kullanımına sunulmak üzere 40 milyon liralık yeni kaynak yaratıldığını bildirdi.

ATSO Başkanı Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, nefes kredisinin aylık yüzde 0,99, yıllık yüzde 11,88 faizle belirlendiğini, ilk 6 ay sadece faiz ödemeli, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 olacağını ve ikinci etabın Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olmak üzere 3 banka ile ilerleyeceğini kaydetti.

ATSO olarak daha fazla üyeyi bu imkandan yararlandırabilmek için TOBB ve ilgili bakanlıkla yaptıkları görüşmeler sonucunda 40 milyon liralık yeni kaynak yaratıldığını belirten Çetin, "Böylece daha çok üyemize destek olabilmeyi hedefliyoruz. Teminat yetersizliğinden kredi kullanamayan üyelerimize de yıllardır olduğu gibi yine Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği devam ediyor. KGF, kredi tutarının yüzde 85'ine hazine destekli kefalet veriyor. KGF, Portföy Garanti Sistemi ile kendisine yapılan başvuruları aynı gün içerisinde sonlandıracak. Böylelikle işletmeler birkaç gün içerisinde kredilerini kullanmış olacak." dedi.

Krediden yararlanmak isteyen üyelerin ATSO'ye gelerek kredi başvurusu için faaliyet belgesi almaları gerektiğini ifade eden Çetin, "KOBİ'nin, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa, bankalar, KOBİ'ye nefes kredisi kullandıracak. Bankaların nefes kredisi için alacağı masraf kefalet oranı yüzde 0,03 ile sınırlı olacak. Dolasıyla bankalar 51 liranın üzerinde masraf almayacak. Üyeler, düşük faiz ve uzatılmış yeni vadenin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title