Haberler

Atso Bünyesinde "İhracat Kulübü" Kuruldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, oda çatısı altında İhracat Kulübü kurulduğunu belirterek, "Ekonomik büyümenin, ticaretin çıkışı artık ihracat. İç pazarda belli bir yere kadar gidebiliyoruz.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, oda çatısı altında İhracat Kulübü kurulduğunu belirterek, "Ekonomik büyümenin, ticaretin çıkışı artık ihracat. İç pazarda belli bir yere kadar gidebiliyoruz. İhracatla satışlarımızı büyütebiliriz" dedi.

Ekonomi Bakanlığının Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi Desteğinden (UR-GE) faydalanılarak, Antalya'da gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların bir araya gelmesiyle oluşturulan ve 2014-2017 arasında gerçekleştirilen ATSO Gıda Kümesi Projesi sona erdi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, projenin sona ermesinin ardından bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda, projeyle gönüllülük ve güven esasına dayanılarak küme firmaları arasında iyi bir iletişimin geliştirilip, ortak vizyon birliği yaratılarak, uluslararası rekabetçilik gücü, bölgesel-sektörel gelişim, istihdam ve kalkınmanın artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Proje çerçevesinde firmaların ihracat yapabilmeleri ve ihracatlarının artırılması için eğitim çalışmaları yapıldığını aktaran Çetin, yurt dışı pazarlaması aşamasında altı organizasyon düzenlendiğini, Rusya, Almanya, BAE, ABD, Fransa ve Japonya'da önemli gıda fuarlarına katılım sağlandığını bildirdi.

Firmaların isteği doğrultusunda yeni UR-GE çalışmaları yapılabileceğini anlatan Çetin, söz konusu projenin bütçesinin 1 milyon 476 bin 826 lira olduğunu, bunun 1 milyon 73 bin lirasının Ekonomi Bakanlığından alındığını ifade etti.

İhracat Kulübü

Ekonomik büyümenin tek yolununun ihracat olduğuna dikkati çeken Çetin, oda olarak ihracata büyük önem verdiklerini ve ATSO bünyesinde bir "İhracat Kulübü" kurduklarını dile getirdi.

Çetin, şu anda İhracat Kulübünde yaklaşık 50 firma olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Herkes birbirinin iş tecrübesinden faydalanacak. Etkili bir iletişim olacak. Ekononik büyümenin, ticaretin çıkışı artık ihracat. İç pazarda belli bir yere kadar gidebiliyoruz. İhracatla satışlarımızı büyütebiliriz. Rakibimiz buradaki firmalar değil yurt dışındaki firmalar olmalı. Bu nedenle İhracat Kulübü oluşturduk. Bu kulübün firmalar arasında güzel bir sinerji yaratacağına inanıyorum. İhracat yapan firma sayısının artırılması için de çalışıyoruz. Bunun için "İhracata İlk Adım" projesi başlattık. Kozmetik, gıda, yapı ve inşaat sektörlerinde daha önce hiç ihracat yapmamış firmalara ihracat yapmayı öğreteceğiz."

Projede yer alan firmaların temsilcileri de önemli uluslararası fuarlara katıldıklarını, birebir görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve birçok pazara ulaşma imkanı elde ettiklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title