Haberler

ATO Ticari Ateşeler Tanışma Toplantısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara Ticaret Odası’nın 150 bine ulaşan üye sayısıyla Türkiye’nin ikinci büyük odası olduğunu belirterek, “Köklü ve güçlü bir kuruluş olarak gücümüzü daha etkin kullanabilmek için yabancı ülkelerde iş birliktelikleri oluşturmanın öneminin farkındayız” dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara Ticaret Odası'nın 150 bine ulaşan üye sayısıyla Türkiye'nin ikinci büyük odası olduğunu belirterek, "Köklü ve güçlü bir kuruluş olarak gücümüzü daha etkin kullanabilmek için yabancı ülkelerde iş birliktelikleri oluşturmanın öneminin farkındayız" dedi.

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) meclis, komite ve komisyon üyeleriyle Ankara'da temsilcilikleri bulunan ülkelerin Ticari Ateşelerinin tanışması amacıyla düzenlenen "Ticaret Ataşeleri Tanışma Toplantısı", dün akşam ATO Congresium Kongre ve Sergi Salonu'nda yapıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Bezci, oda seçimlerinin 2013 yılı Mayıs ayında yapıldığını hatırlattı ve Ankara'da bulunan tüm sektörlerin temsilcilerinden oluşan yeni meclis, komite ve komisyon üyelerini Ankara'daki yabancı temsilcilerle bir araya getirmek amacıyla bu tanışma yemeğini düzenlediklerini söyledi.

Ankara'nın dış ticaret hacminin 2012 yılı sonu itibariyle 7 milyar 137 milyon doları ihracat olmak üzere 17 milyar 627 milyon dolar olduğunu kaydeden Bezci, "179 ülkeye ihracat yapan Ankara'nın odası olarak hizmetlerimiz içe yüzümüz dışa dönüktür" dedi.

Ankara Ticaret Odası'nın faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler veren Bezci, Ankaralı tüccarları temsil eden oda olarak yıllardan beridir çok sayıda ülke diplomatıyla toplantılar düzenlendiklerini ve projeler geliştirdiklerini söyledi. Bezci, "Bu akşamki toplantının amacı yeni iş birliktelikleri için ilk adımı atmaktır. Dış Ticaret ve Uluslararası İşbirliği Özel İhtisas Komisyonumuz, üyelerimiz için çok yararlı bir başlangıca imza attı" diye konuştu.

Bezci, faaliyetlerinden dolayı komisyon başkanı Ali Rıza Koç'a ve tüm komisyon üyelerine teşekkür etti.

ATO Meclis Başkanı Nurettin Gürgür ise, politik sorunların aşılmasında ticaret ve ekonominin temel özelliği olan rasyonalitenin büyük önem taşıdığını belirtti ve Avrupa Birliği'ni örnek gösterdi. Türkiye'nin ikinci büyük ekonomik kuruluşu olan Ankara Ticaret Odası üyelerinin giderek artan oranlarda dış pazarlar aramak için yabancı ülkelerle temas kurduğunu anlatan Gürgür, "Son yıllarda ticaret odası üyeleri dışarıda partner arama çabası içinde bulunuyorlar. Şuna inanıyoruz ki uluslararası ticaret karşılıklı çıkarlara, kazan-kazan anlayışına uygun olduğu ölçüde anlam kazanır ve bütün ülkeler için de bir refah ve mutluluk unsuru olur" dedi.

Gürgür, ATO olarak bütün ülkelerle ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde köprü işlevi yapma çabasında olduklarına işaret ederek, bu açıdan diplomatik temsilcilerin, büyük elçilerin ve ticari müşavirlerin, ATO'nun bu kapsamdaki çabalarını anlayışla karşılamalarını beklediklerini kaydetti.

Türkiye'nin etrafındaki ülkelerde bulunan petrol ve doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakli için yürütülen projeleri hatırlatan Gürgür, sözkonusu projelerin uygulamaya geçilmesi durumunda Türkiye'nin jeostratejik ve jeoekonomik konumunun olağanüstü seviyede artacağını ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel de yaptığı konuşmada Türk işletmelerinin dünyanın her yerinde destan yazdığını söyledi. Türkiye'nin bölgesinde istikrar ve güven adası olarak ilerlemeye devam ettiğini kaydeden Yücel, "Hedefimiz Türkiye'yi ticaretin en kolay ve güvenli yapıldığı ülkelerden biri yapmaktır" diye konuştu.

ATO'nun Ticari Ateşeler Tanışma Yemeği'ne aralarında ABD, Rusya, Çin, Almanya, Avusturya, Yunanistan, Lüksemburg, Hollanda, Fas, Tunus, Cezayir'in de bulunduğu 70 ayrı ülkenin ticaret ataşesi katıldı. Makedonya'nın Büyükelçi Goran Taskovski, Zambiya'nın da Büyükelçi Miriam Kaseba Mulenga ile temsil edildiği toplantıda Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Ahmet Kahraman ile çok sayıda sivil toplum örgütü ile Şereflikoçhisar ve Haymana Ticaret Odaları Başkanları katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Ticaret Odası Avrupa Birliği Salih Bezci Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title