Haberler

ATO ile Türksoy Arasında İş Birliği Protokolü

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Ankara Ticaret Odası (ATO) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda Türk kültür ve mirasını korumak, bu alanda ortaklaşa bilimsel çalışmalar, konferanslar, kongreler, sergiler, yarışmalar, festivaller ve konserler düzenlemenin yanı sıra iç ve dış ticareti geliştirmeyi amaçlayan protokol, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve ATO Başkanı Gürsel Baran tarafından imzalandı.

Kaseinov, TÜRKSOY'un 25'inci ve ATO'nun 95'inci kuruluş yıl dönümünde böyle bir protokol imzalamanın önemine değinerek, TÜRKSOY ile ATO arasında başlayan yeni dönemden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ATO'nun, TÜRKSOY üyesi ülkeler arasındaki iş birliğine vermediği önemin, protokolün imzalanmasında etkili olduğunun altını çizen Kaseinov, "ATO ile TÜRKSOY'un kuruluş yıl dönümlerini beraber kutlaması ve iş birliklerini artırmak üzere ortak zeminde buluşması, geleceğe dair umut veriyor. Bu ortaklığın genç kuşaklarımızı ortak değerlerimizin etrafında toplayacağına inanıyorum." dedi.

TÜRKSOY orkestrası Avrupa'ya gidiyor

TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası'nın sanatıyla Türk dünyasını ve çalgı aletlerini en iyi şekilde temsil ettiğini vurgulayan Kaseinov, orkestranın gelecek hafta Avrupa turnesine çıkacağını hatırlattı.

Kaseinov, turne kapsamında, Türk Dünyası'nın UNESCO'su olarak anılan TÜRKSOY'un 25'inci yılının, UNESCO genel merkezinde verilecek konserle kutlanacağını aktararak, şöyle devam etti:

"Paris'te gerçekleşecek bu konserin ardından ise klasik müziğin başkenti olarak kabul edilen Avusturya'nın Viyana şehrinde özel bir konser gerçekleştireceğiz. Her yıl Türk dünyasından farklı genç yeteneklere yer verdiğimiz orkestramızın Avrupa'daki son konseri de Slovakya'nın başkenti Bratislava şehrinde olacak."

ATO Başkanı Baran da TÜRKSOY'un ortak Türk kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması ve bu kültürün evrensel manada layık olduğu yerlere ulaşması için önemli faaliyetler yürüttüğüne dikkati çekti.

ATO'nun misyonun içinde Türkiye'nin kültürel değerlerinin iş ve ticaret hayatının merkezine alınmasının olduğunu hatırlatan Baran, "İnsan, ticaret ve kültür etkileşimini ortaya koyan ve toplumun değerleriyle bütünleşen girişimcilik ruhu çerçevesinde iç ve dış ticareti geliştirmeyi hedefleyen bir misyonumuz var. Bu misyon doğrultusunda, yerel ve uluslararası tüm kurumlarla karşılıklı iş birliği ve yardımlaşmayı planlıyoruz." dedi.

Baran, imzalanan protokolle, ATO ve TÜRKSOY'un kültür, sanat ve akademi alanlarında iş birliği yapacağını söyleyerek, konferanstan sergilere, bilimsel çalışmalardan festivallere birçok ortak organizasyon düzenleyeceklerinin altına imza attıklarını belirtti.

Türksoy Gençlik Oda Konseri

Protokolün imzalanmasının ardından, Türk Dünyası Halk Çalgıları eşliğinde Türksoy Gençlik Oda Orkestrası konser verdi.

Konsere, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, milletvekilleri, bazı ülkelerin büyükelçileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Azerbaycan'dan Nuriyya Huseyinova, Kazakistan'dan Bakzhol Akazhan ve Amina Mashkeyeva, Kırgızistan'dan Saikal Abylkasimova ve Türkiye'den Ahmet Baran'ın solist olarak yer aldığı konser, sanatseverlere keyifli anlar yaşattı.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Ticaret Odası Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title