Haberler

ATO'dan, Halk Bankası'na 'Anadolu Yaklaşımı' Eleştirisi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Halk Bankası'nın, Anadolu Yaklaşımı Çerçevesinde Borçlarını Yeniden Yapılandırmak İçin Başvuruda Bulunan Kobi'lere Sorluk Çıkardığını Savunarak, "Halk Bankası, Esnafın Bankası Olduğunu Unutarak Anadolu Yaklaşımı'nı Sakatlıyor" Dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Halk Bankası'nın, Anadolu Yaklaşımı çerçevesinde borçlarını yeniden yapılandırmak için başvuruda bulunan KOBİ'lere sorluk çıkardığını savunarak, "Halk Bankası, esnafın bankası olduğunu unutarak Anadolu Yaklaşımı'nı sakatlıyor" dedi.

ATO Başkanı Aygün, Halk Bankası'nın KOBİ'leri başvuru prosedürü hakkında bilgilendirmekten kaçındığını, başvuruları reddettiğini ya da borçlu KOBİ'lerle yeniden yapılandırma sözleşmesi imzalamak için kısmi ödeme şartı öne sürdüğünü belirtti. Halk Bankası'nın tutumu ile ilgili olarak esnaftan çok sayıda şikayet aldıklarını ifade eden Aygün, "Halk Bankası esnafımızı yokuşa sürüyor. Esnafın o yokuşu tırmanacak takati kalmamıştır" diye konuştu. Esnafın 2001 krizinde ağır yara aldığını ve hala

toparlanamadığını belirten Aygün, Anadolu Yaklaşımı'nın binlerce KOBİ ve çalışanı için 'can suyu' olduğunu vurguladı. Halk Bankası yönetimine, borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen esnafa yardımcı olmaları çağrısında bulunan Aygün, "Esnafımızı can suyundan mahrum etmeyin. KOBİ'ler ekonominin omurgasıdır. Bu omurga kırılırsa vebal altında kalırsınız" dedi. Aygün, Halk Bankası'nın Atatürk'ün talimatıyla, 'kalıcı bir ekonomik kalkınma, sosyal denge ve toplumsal barışın korunması için uygun

koşullarda esnaf, sanatkar ve küçük meslek sahibine kredi verilmesi amacıyla' kurulduğunu hatırlattı. Halk Bankası'nın kuruluş amacına ve yasanın ruhuna aykırı bir tutum sergilediğinı öne süren Aygün, "Anadolu Yaklaşımı sayesinde KOBİ'lerin ekonomiye kazandırılması üretimi ve istihdamı artıracaktır. Halk Bankası da bu amaca destek vermeli ve katkısını esirgememelidir" dedi.

(MÜG-ÖK-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title