Haberler

ATO Başkanı Baran, Gsyih Verilerini Değerlendirdi Açıklaması

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin üçüncü çeyrekte kaydettiği 1,6’lık büyümeyi değerlendirdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte kaydettiği 1,6'lık büyümeyi değerlendirdi. Türkiye'nin son dönemde yaşanan kur hareketliliği ve fiyatlardaki yükselmeye rağmen büyümesini sürdürdüğüne dikkat çeken Baran, "Yeni Ekonomi Programı'nın adım adım uygulanmasıyla Türkiye ekonomisindeki yapısal sorunlar kökünden halledilebilir. Kur ve faiz döngüsünün kırılmasıyla oluşan dengelenmeyle yeniden büyümeye odaklanmalıyız" dedi.

ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, TÜİK tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2018 yılı üçüncü çeyrek verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin GSYH'sının ilk çeyrekte yüzde 7,2, ikinci çeyrekte de yüzde 5,3 oranında büyüme kaydettiğini hatırlatan Baran, üçüncü çeyrekte sağlanan büyümenin yüzde 1,6'da kaldığını söyledi. Baran, Türkiye ekonomisinin son dönemde yaşadığı kur hareketliliği ve fiyatlardaki yükselmeyle başlayan olağanüstü dönemin Yeni Ekonomik Program kapsamında dengelenme ve disipline yönelik tedbirlerle kontrol altına alındığını ifade etti. Bu süreçte inşaat başta olmak üzere bazı sektörlerin olumsuz etkilendiğini kaydeden Baran "Çok sıkıntılı bir dönemi hızla alınan tedbirler sayesinde kısa sürede atlattık. KDV, ÖTV indirimlerinden, SGK prim borçlarının taksitlendirilmesine, finans sektörüne olan borçların yeniden yapılandırılmasından, bazı ürünlerin satışında taksit sayısının artırılmasına kadar alınan tedbirler yerini buldu ve büyüme ivmeyi düşürerek de olsa devam etti" dedi. Baran, ekonomide yaşananların asıl sebebinin dış saldırılar olduğunu hatırlatarak, "Kim ne derse desin Türkiye'nin ekonomisinin sağlam olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu" şeklinde konuştu.

Yeni Ekonomi Programı'nın adım adım uygulanmasıyla Türkiye ekonomisindeki yapısal sorunların kökünden halledilebileceğini kaydeden Baran, "Kur ve faiz döngüsünün kırılmasıyla oluşan dengelenmeyle yeniden büyümeye odaklanmalıyız. Yeni Ekonomik Program'ın yol haritasıyla yapısal tedbirleri hayata geçirmeye devam ederek, cari açığı sorun olmaktan çıkartıp, ileri teknoloji üretimini hayata geçirip, katma değeri yüksek üretim yaparak, orta gelir tuzağından bir an önce çıkmalıyız" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title