Haberler

ATO Başkanı Baran, Gsyh Verilerini Değerlendirdi Açıklaması

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla büyüme verilerini değerlendirdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla büyüme verilerini değerlendirdi. Baran, Türkiye ekonomisine yönelik saldırıların gözardı edilemeyeceğini belirterek, "Türkiye ekonomisine yönelik yapılan ataklar, temeli güçlü olan ekonomimizin güçlendirilmesi gereken yönlerini görmemize vesile oldu. Bu alanları tahkim etmek için daha çok çalışmamız gerekiyor" dedi.

ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak TÜİK tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2018 yılı ikinci çeyrek verilerini değerlendirdi. Baran, ilk çeyrekte sağlanan yüzde 7,3'lük büyümenin ardından gelen 5,3'lük büyümenin moral verici olduğunu söyledi. Zincirleme hacim endeksinde alt verilere bakıldığında tarım, sanayi ve inşaat sektörlerinin, bir önceki döneme göre gerileme kaydettiğini bildiren Baran, şunları söyledi:

"Hükümetin reel sektöre yönelik destekleriyle birlikte Türkiye son yıllarda başarılı bir şeklide büyümesini sürdürerek G20 ülkelerini kıskandıracak seviyede bir başarı sağladı. Son dönemde Türkiye ekonomik bir kuşatmayla karşı karşıya kaldı. Ekonomimizin temellerinin sağlamlığından hiç kimsenin kuşkusu yok. Bu yaşadıklarımız ekonomimizin güçlendirilmesi gereken yönlerini görmemize vesile oldu. Bundan böyle daha çok çalışarak bu alanları tahkim etmemiz gerekiyor. Bugün bulunduğumuz noktayı, katma değeri yüksek üretim yapan, markalaşmada beklenen atılımı sağlamış, dijital devrimde yol almış, verimli bir tarım ve hayvancılık üretimi tesis etmiş bir hale dönüşmemiz için fırsat olarak görmeliyiz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title