Haberler

Atlı birliklere yoğun ilgi... Medeniyetin beşiği, "Harput" jandarma ile daha güvende

Güncelleme:

Atlı birliklere yoğun ilgi... Medeniyetin beşiği, "Harput" jandarma ile daha güvende 4 bin yıllık tarihi barındıran ve medeniyetin beşiği olarak bilinen tarihi Harput Mahallesi, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı yaya, araçlı, drone ve atlı devriye ile korunuyorELAZIĞ - Elazığ'da bulunan 4 bin...

Atlı birliklere yoğun ilgi... Medeniyetin beşiği, "Harput" jandarma ile daha güvende
4 bin yıllık tarihi barındıran ve medeniyetin beşiği olarak bilinen tarihi Harput Mahallesi, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı yaya, araçlı, drone ve atlı devriye ile korunuyor
ELAZIĞ - Elazığ'da bulunan 4 bin yıllık tarihi barındıran ve medeniyetin beşiği olarak bilinen Harput Mahallesi, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı yaya, araçlı, drone ve atlı devriye ile korunuyor. Devriye ekipleri tarihi eser bulmak için kazı yapanları drone ile tespit edip yakalarken, ziyaretçileri de atlı devriye ile karşılıyor.
Açık hava müzesini andıran, tarihi kaynaklara göre 4 bin yıllık medeniyet ve kültürün beşiği olarak bilinen 2 yıl öncede UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine kabul edilen Harput, 24 saat korunuyor. Urartular, Hurriler, Asurlular, Selçuklular, Bizanslılar ile Osmanlılardan kalma başta Harput Kalesi, Eğri Minareli Ulu Camii, Meryem Ana Kilisesi, Sara Hatun Camii, Dabakhane Mescidi, Alacalı Camii, Kale Hamamı dahil bir çok türbe ile dikkat çeken Harput Mahallesi'nin korumasını yapan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimler, hem MOBESE sistemini kullanıyor hem de yaya, araç, drone ve atlı olarak devriye atıyor.
Daha önce MOBESE sisteminden kaçak kazı yapmaya çalışan şüphelileri tespit eden jandarma ekipleri, Drone aracılığı ile MOBESE'nin ulaşmadığı bölgelerde tarama yaparak bazı şahısları suçüstü yakaladı.
Yaya, araçlı devriyelerin yanı sıra Atlı devriye ekibinin de yer alması ile turizm jandarması görevini alan ekipler, hem Harput'un güvenliğini sağlıyor, hemde ziyaretçileri karşılayarak olumlu bir etki bırakıyor.
Harput'un güvende olduğunu belirten Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, "Harput Jandarmaya teslim. Yerli yabancı turistler burada güvenli bir şekilde piknik ve ibadetlerini yapıp gezebiliyor. Bu anlamda bize de böyle bir talep vardı. Jandarma Karakol komutanlığı güzel çalışıyor. Jandarmaya Harput halkı adına teşekkür ediyoruz. Güzel ve mükemmel çalışıyorlar. Atlı birliği, yaya devriyesi, drone ile artık definecilere ve gayri meşru işlere son verildi. Burada artık olumsuz hiçbir şeye prim vermiyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Turizm

Jandarma Harput Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title