Haberler

Atletli Sezer Yaktı

RTÜK, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Gölbaşı'ndaki Evinde İzinsiz Çekilmiş 'Fanilalı Görüntülerini' Yayınlanan Show Tv'ye Ceza Verilmesini Kararlaştırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Gölbaşı'ndaki evinde izinsiz olarak çekilmiş ''fanilalı görüntülerini'' yayınlanan Show TV'ye ceza verilmesini kararlaştırdı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Üst Kurul'un toplantısında Show TV'nin söz konusu görüntülerine ilişkin rapor değerlendirildi. Toplantıda, 10. Cumhurbaşkanı Sezer'in Çankaya Köşkü'nden ayrıldığı gün Gölbaşı'ndaki evinde geçirdiği ilk geceye ilişkin haberinde, Sezer'in izinsiz çekilmiş fanilalı görüntülerini yayınlayan Show TV'ye müeyyide uygulanmasına karar verildi.

Uzman raporunu inceleyen Üst Kurul, Sezer ve ailesinin ev içindeki görüntülerinin yayınlandığı haberi, Yayın Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik'in 5. maddesinin (f) bendinde yer alan ''özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine saygılı olunmalı, kamu çıkarlarının gerektirdiği durumlar dışında, kişilerin özel hayatı ve özel belgeleri yayın konusu yapılmamalıdır. Yargı kararı dışında gizli kamera veya benzeri yöntemlerle yapılan çekimler ilgililerin izni olmadan yayınlanmamalıdır'' hükmüne aykırı buldu.

İlgili yayın, 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 4. maddesinin ''özel hayatın gizliliğine saygılı olunmasını'' düzenleyen (f) bendine de aykırılık teşkil ediyor.

-MİSAFİRLERİNİ DE GÖRÜNTÜLEDİ-

Show TV'nin 29 Ağustos 2007 tarihli ana haber bülteninde, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile ilgili haber yayınlanmadan önce, Sezer'in Gölbaşı'ndaki evi içerisinde fanilası ile dolaşırken, perdesi açık cam önünden izinsiz olarak çekildiği anlaşılan görüntüleri ekrana yansıtıldı.

Haberde, ''Tam 7 yıl 3.5 ay Türkiye'nin cumhurbaşkanıydı. Dün sessiz ve törensiz Gölbaşı'ndaki evine gitti ve ilk gece daha da sivildi, ev halindeydi ve öylesine insandı ve bizdendi. Show Haber 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ilk gecesini görüntüledi. Az Sonra Show Ana Haber Bülteninde'' ifadeleriyle 7 kez ekrana getirildi. Haberde de 10. Cumhurbaşkanı Sezer'in fanilası ile evdeki görüntüsü, kızı, eşi ve aile yakınlarının ev içerisindeki görüntüleri ekrana yansıtıldı.

3984 sayılı yasanın 33. maddesi gereğince yayın ihlalinde bulunan kuruluşlara Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından önce uyarı/özür dileme, ihlalin tekrarı halinde de sırasıyla 1-12 kez arasında program durdurma ve idari para cezası uygulanıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title