Haberler

Atletizmin Kalbi Zenıca'da Atıyor

İstanbul- (dha)- 2-3 Eylül Tarihlerinde Bosna Hersek'in Zenica Kentinde Düzenlenecek Balkan Atletizm Şampiyonası'na Türkiye, 12 Bayan, 11 Erkek Toplam 23 Atletle Katılacak.

İSTANBUL- (DHA)- 2-3 Eylül tarihlerinde Bosna Hersek`in Zenica kentinde düzenlenecek Balkan Atletizm Şampiyonası`na Türkiye, 12 bayan, 11 erkek toplam 23 atletle katılacak.

Dünya atletizminin en köklü organizasyonlarından biri olan Balkan Atletizm Şampiyonası, bu hafta sonu Bosna Hersek`te yapılıyor. Atletlerimiz, 2-3 Eylül günleri Zenica`da evsahibi ülkenin yanı sıra Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan`dan rakipleri ile karşılaşacaklar.

İlk kez 1929 yılında Atina`da düzenlenen Balkan Oyunları kapsamındaki atletizm yarışmaları, İkinci Dünya Savaşı yılları dışında kesintiye uğramadan sürdü. Balkan şampiyonaları, özellikle henüz Avrupa`da çok sayıda atletizm organizasyonu yapılmadığı yıllarda Balkanlı atletlerin kendilerini göstermeleri için en önemli uluslararası arena oldu. Günümüzde Balkan ülkeleri her zaman en güçlü kadrolarıyla yarışmasalar da, Balkan Atletizm Şampiyonası`nda piste çıkan atletlerin arasındaki rekabet hiç azalmadı.

Zenica`da on iki bayan ve on bir erkek atletimizle madalya arayacağız. Sakatlık ve sağlık sorunlarını geride bırakarak geçtiğimiz hafta sonu İstanbul`da kariyerinin en iyi 1500 metre derecesini elde eden Binnaz Uslu, iki branşta birden milli formayı giyecek. Bu yıl büyük çıkış gerçekleştiren engelcimiz Esen Kızıldağ, Bosna Hersek`ten de iyi bir derece ve madalya ile dönmek istiyor. Bireysel sponsorluğunu Vestel`in yaptığı genç yıldızlarımızdan Burcu Şentürk 100 metrede, Özge Gürler 400 metrede, Tuncay Örs 400 metre engellide ve Şevket Taş cirit atmada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için piste çıkacaklar.

TÜRK BARIŞ GÜCÜ`NDEN TRİBÜN DESTEĞİ

Atletizm milli takımımız yarışmalarda kendisini evinde hissedecek. Zenica`da görevli Türk Barış Gücü, tribünlerden destek vermek üzere atletlerimizi bekliyor. Bosna Hersek`te insani yardım harekatı için emniyetli bölgeler tesisi ve korunması amacıyla bulunan Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanlığı halen 363 personeliyle Zenica`da görev yapıyor.

Bir endüstri merkezi olan Zenica, Sarajevo, Banjaluka ve Tuzla`dan sonra Bosna Hersek`in dördüncü büyük kenti. Başkent Sarajevo`nun 70 kilometre kuzeyinde yer alan kent yaklaşık 150.000 nüfusa sahip. Balkan Atletizm Şampiyonası, geçmişi antik çağlara dayanan Zenica`nın tarihinde düzenlenen en önemli spor organizasyonu olacak.

Balkan Atletizm Şampiyonası`na katılmak üzere 31 Ağustos Perşembe günü Bosna Hersek`e giden kafilemizde yer alan atletlerimiz şöyle:

Bayanlar:

Ayşegül Baklacı (Üçadım atlama)

Bahar Doğan (3000 metre ve 5000 metre)

Berna Demirci (Cirit atma)

Binnaz Uslu (800 metre ve 1500 metre)

Burcu Şentürk (100 metre ve 200 metre)

Esen Kızıldağ (100 metre engelli)

Hediye Gürbüzoğulları (Disk atma)

Mukadder Ulusoy (Uzun atlama)

Nagihan Karadere (400 metre engelli)

Özge Gürler (400 metre)

Yağmur Damla Demiralp (Sırıkla atlama)

Zübeyde Yıldız (Çekiç atma)

Erkekler:

Berk Tuna (Üçadım atlama)

Çağlar Kahramanoğlu (110 metre engelli)

Fatih Bilgiç (5000 metre)

Fatih Eryıldırım (Çekiç atma)

İsmail Aslan (100 metre ve 200 metre)

Kemal Koyuncu (1500 metre ve 3000 metre)

Koray İmrak (Uzun atlama)

Metin Durmuşoğlu (Yüksek atlama)

Serdar Tamaç (400 metre)

Şevket Taş (Cirit atma)

Tuncay Örs (400 metre engelli)


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title