Haberler

Atletizmde Hedef Dünya Kros Tarihinde İlk Defa Madalya Kazanmak

42'nci Dünya Kros Şampiyonası, 26 Mart pazar günü Uganda'nın Kampala şehrinde yapılacak.

42'nci Dünya Kros Şampiyonası, 26 Mart pazar günü Uganda'nın Kampala şehrinde yapılacak. Türkiye şampiyonaya 5 sporcu ile katılıp tarihindeki ilk madalyayı almak için mücadele edecek.

Dünya Kros Şampiyonaları tarihinde en yüksek katılımla yapılacak olan ve 60 ülkeden 556 atletin yar alacağı şampiyonada millilerimiz tarihinde ilk defa madalya kazanmak istiyor.

Bireysel erkeklerde 2016 Avrupa Kros Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Polat Kemboi Arıkan, Ali Kaya, Aras Kaya, Yasemin Can ve Meryem Akdağ'dan oluşan milli takım, Etiyopya ve Kenya ile birlikte önemli madalya adayları arasında gösteriliyor.

Kenya'da hazırlıklarını sürdüren milli takım kafilesi 24 Mart'ta Uganda'ya geçecek ve yarışma gününe kadar hazırlıklarını Kampala şehrinde sürdürecek.

BAŞKAN ÇİNTİMAR: "HEDEFİMİZ KÜRSÜYE ÇIKMAK

Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, Türk atletizmi 2017 yılına genç kadrosu ile emin adımlarla girdi diyerek şu açıklamayı yaptı: "Avrupa kros, Avrupa salon, Avrupa atmalar, kıtalar arası Avrupa kros ve İstanbul'da Permit Salon Cup'ta olmak üzere çok üst düzey bir performans içerisindeyiz. Ayrıca yıldızlarda Belgrad ve Misk'te yapılan yarışmalarda madalya ile dönerek 2020 hedefi olarak, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürlüğümüz ve Türkcell'in katkıları ile emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Atletizm tarihimizde hiç madalya kazanamadığımız dünya kros şampiyonasını değerlendiren Çintimar: "Sporcularımızın performansı çok üst düzeyde. Hedefimiz dünya kros tarihimizin ilk madalyasını kazanarak kürsüye çıkmak istiyoruz. Kürsüye çıkacak gücümüz var ve ilk 6 içine girerek yeni bir tarih yazmak istiyoruz" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Kaya Türkiye Kenya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title