Haberler

Atletizmde Hacettepeli Buse'den Türkiye Rekoru Geldi

Güncelleme:

Koç Fest, bu yıl da gittiği her şehir gibi final ili Adana'yı da etkisi altına aldı. Y

TÜRKİYE KOÇ FEST ÜNİVERSİTE SPOR OYUNLARI'NDA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

FUTBOLDA SONUÇ ŞAŞIRTTI: BU YILIN ŞAMPİYONU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ OLDU

VOLEYBOL VE HENTBOLDA ŞAMPİYON BU YIL DA DEĞİŞMEDİ: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Koç Holding'in ana sponsorluğunu üstlendiği Türkiye'nin en geniş katılımlı spor etkinliği Koç Fest, bu yıl da gittiği her şehir gibi final ili Adana'yı da etkisi altına aldı. Yıl boyu 20.000 sporcunun mücadele ettiği ve finalleri 5 bin sporcunun katılımıyla gerçekleşen Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda şampiyonlar Adana'da belli oldu. Voleybol Süper Lig Final Müsabakaları'nda erkeklerde Gazi Üniversitesi İstanbul Aydın Üniversitesi'ni mağlup ederek 10 sezondur kupayı evine götüren takım olarak tarihe geçti. Hentbol erkeklerde de geçtiğimiz yılın şampiyonu Gazi Üniversitesi bu yıl da kupayı aldı. Atletizm Bayanlar Sırıkla Atlama yarışmasında ise Hacettepe Üniversitesi sporcusu Buse Arıkazan, Türkiye rekoru kırdı.

Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları yolunda güç birliği yaptığı bugünlerde, Koç Holding'in 2006 yılından bu yana üniversite gençliğini spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturduğu Koç Fest'in 2013 maratonu 15 Nisan – 12 Mayıs tarihleri arasında 6 ilde gerçekleşti. Yıl boyunca 185 üniversiteden 20 bin sporcunun mücadelesine sahne olan Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın finalleri de geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Koç Fest kapsamında gerçekleşti. 6-12 Mayıs tarihleri arasında büyük finallere ve kupa müsabakalarına ev sahipliği yapan Adana Çukurova Üniversitesi, 5 bin sporcunun yarıştığı müsabakalar ile mini olimpiyat ruhunu tüm Türkiye'ye taşıdı.

400 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞTI, KOÇ FEST 8 BİN KM YOL KAT ETTİ

Koç Fest süresince Türkiye Üniversite Spor Oyunları Federasyonu (TÜSF) yetkilileri ve Koç Fest saha ekibinden oluşan yaklaşık 400 kişilik ekip bir ay boyunca görev yaptı. Muğla, Antalya, Tokat, Kayseri, Şanlıurfa ve Adana'yı ziyaret eden Koç Fest etkinlik ve spor ekipleri30 araçtan oluşan bir konvoyla yaklaşık 8.500 km yol kat etti.

İLKLER KOÇ FEST'TE

Geçtiğimiz yıl üniversiteli sporcuların ilk kez kano branşında yarıştığı Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda bu yıl ise ilk kez Speed Badminton yarışması düzenlendi. Sporcularımız, dünyanın birçok ülkesinde yaygın bir spor olan Speed Badminton'la ilk defa tanıştı ve profesyonel olarak devam ettirmek istediklerini belirtti. Gençlerin keyif alarak oynadığı final müsabakalarında, kupanın sahibi Selçuk Üniversitesi olurken, Çukurova Üniversitesi 2., Gaziantep Üniversitesi 3. oldu. İlk kez yarışların düzenlendiği bir diğer branş ise Spor Tırmanışı oldu. Sporcular ve tırmanışa gönül veren izleyicilerin keyifli vakit geçirdiği bu yarışta, zorlayıcı rotalarda zirveye ulaşan isimler bayanlarda Akdeniz Üniversitesi'nden Sevda Geyik, erkeklerde ise Boğaziçi Üniversitesi'nden Arda Kadir Uruluer oldu.

REKOR KIRILDI

Atletizm Bayanlar Sırıkla Atlama yarışmasında Hacettepe Üniversitesi sporcusu Buse Arıkazan, Türkiye rekoru kırdı. 4.05'lik derecesiyle Ekin Kılıç'a ait 3.50 rekorunu kıran Buse, şampiyonluk koltuğuna oturdu.

GAZİ 10. KEZ ŞAMPİYON

Koç Fest 2013 Erkek Voleybol Süper Lig'de Gazi Üniversitesi geleneği bozmayarak 10. kez kupayı evine götürdü. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın başladığı yıldan bu yana şampiyon olan Gazi Üniversitesi Erkek Voleybol Takımı adını Koç Fest tarihine bir kez daha yazdırdı. Finalde Gazi Üniversitesi'ne mağlup olan İstanbul Aydın Üniversitesi 2., Marmara Üniversitesi 3., Anadolu Üniversitesi ise 4. sırada yer aldı.

BAHÇEŞEHİR KUPAYI ALDI

Bayan Voleybol Süper Ligi'nde Bahçeşehir Üniversitesi, 2. kez şampiyonluğunu ilan etti. Turnuvada Gazi Üniversitesi 2., Haliç Üniversitesi 3., Marmara Üniversitesi 4. oldu. Yarışmanın en değerli oyuncusu Bahçeşehir Üniversitesi oyuncusu Asuman Karakoyun seçildi.

FUTBOLDA KIYASIYA MÜCADELE

Futbol Süper Lig finalinde 2010 yılı Avrupa Üniversite Spor Oyunları'nın şampiyonu olan Haliç Üniversitesi'ni geçen Anadolu Üniversitesi kupanın sahibi oldu. Şampiyon takım oyuncuları, kendileri için besteledikleri şarkıyı söyleyerek kupalarını kaldırdı. Organizasyonda 3. İstanbul Aydın Üniversitesi olurken 4. sırada ise İstanbul Üniversitesi yer aldı.

CİMNASTİKTE 4 DALDA MÜCADELE

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda cimnastik branşında Akrobatik, Aletli, Estetik ve Step olmak üzere toplam 4 dalda şampiyonlar belli oldu. Akrobatik Cimnastik'te 1. Gazi Üniversitesi olurken, Aletli Cimnastik'te kupanın sahibi Pamukkale Üniversitesi oldu. Estetik Cimnastik'te Ege Üniversitesi zirvede yer alırken Step'te ise şampiyon Pamukkale Üniversitesi oldu.

SUTOPUNUN ŞAMPİYONU YEDİTEPE

18 üniversitenin katıldığı Sutopu Finalleri'nde ise kupanın sahibi Yeditepe Üniversitesi oldu. Okan Üniversitesi zirve takibini sürdürürken Haliç Üniversitesi 3. sırada yer aldı. Turnuvanın en değerli oyuncusu Yeditepe Üniversitesi takım kaptanı Alican Çağatay seçildi.

HENTBOL KEYİF VERDİ

Hentbol Süper Lig finallerinde de kupalar sahiplerine gitti. Bayanlarda Akdeniz Üniversitesi şampiyon, Kastamonu Üniversitesi 2., Mersin Üniversitesi 3., Kocaeli Üniversitesi ise 4. sırada yer aldı. Erkek müsabakalarının bir hayli heyecanlı geçtiği Hentbol Süper Lig Finallerinde son iki yılın şampiyonu Gazi Üniversitesi bu yıl da kupayı üniversitesine götürdü. Hacettepe Üniversitesi'nin 2. sırada yer aldığı turnuvada 3. Bilgi Üniversitesi, 4. Yeditepe Üniversitesi oldu.

BASKETBOLDA NEFESLER TUTULDU

Koç Fest 2013 Basketbol Süper Lig final oyunlarında Fatih Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi'ni yenerek geçen sene olduğu gibi kupayı evine götürdü. Hemen hemen her branşta sporcusu olan Gazi Üniversitesi 3'üncü olurken, İstanbul Aydın Üniversitesi 4. sırada yer aldı. Bayanlarda ise finalde Çankaya Üniversitesi'ni geçen Çukurova Üniversitesi 2. kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Ege Üniversitesi'nin 3., İstanbul Aydın Üniversitesi'nin ise 4. olduğu turnuvada kupa ve madalyalar sporcularla buluştu.

EĞLENCE TAVAN YAPTI

Koç Holding, Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda başarılı olan ve ülkemizi Avrupa'da temsil edecek sporculara bu yıl da destek vermeyi sürdürecek. Koç Fest; bu yıl gittiği Muğla, Antalya, Tokat, Kayseri, Şanlıurfa ve Adana'da binlerce sporcunun müsabakalardaki mücadelesine sahne olmanın dışında, Koç Topluluğu şirketlerinin gündüz etkinliklerinde kullandığı RFID teknolojisi sayesinde 10 milyonun üzerinde gence ulaşırken alanda bir araya geldiği öğrencilere de keyifli anlar yaşattı. Akşam konserlerinde gençler, 5 ilde ünlü rock grubu Model'in konserinde eğlenme fırsatı buldu. Final şehri Adana ise hem Model hem de Zakkum konserleri ile festival havasını doyasıya yaşadı. Bugüne kadar; Manga, Hayko Cepkin, Şebnem Ferah, Mor ve Ötesi, Aslı, Emre Aydın, Gripin gibi dev isimlerin yer aldığı Koç Fest sahnesinde önümüzdeki yıllarda da en beğenilen rock müzik grup ve sanatçıları konserleriyle buluşmaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gazi Üniversitesi Emre Aydın Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title