Haberler

Atletizmde Avrupa Şampiyonası Heyecanı Başlıyor

Atletizm sporunda en önemli yarışmalardan biri olan Avrupa Şampiyonası, yarın İsveç'in Göteborg kentinde start alacak.

Atletizm sporunda en önemli yarışmalardan biri olan Avrupa Şampiyonası, yarın İsveç'in Göteborg kentinde start alacak.

Bu yıl 19'uncusu yapılacak ve 1 hafta sürecek olan şampiyonada, 49 ülkeden toplam bin 400 sporcu ter dökecek. Türkiye'den ise 15 atlet şampiyonada boy gösterecek.

Şampiyonanın ilk gününde yarın, TSİ 11.30'da erkekler 100 metre elemelerinde İsmail Aslan, 12.45'de bayanlar 400 metre engelli elemelerinde Özge Gürler ve 21.15'de bayanlar 10 bin metre finalinde Elvan Ebeylegesse koşacak.

Yaklaşık 3 bin gönüllünün görev yapacağı organizasyonu, 2 bin medya mensubu takip edecek. Yarışmaların yapılacağı Ullevi Stadı'na günde 32 bin seyirci gelmesi bekleniyor. Ayrıca, 26 branşın bulunduğu şampiyonayı, televizyon yayınları sayesinde ekran başından 65 milyon kişinin izleyeceği tahmin ediliyor.

Avrupa Atletizm Şampiyonası, 4 yılda bir yapılıyor. Son olarak 2002'de Almanya'da Münih kentinde gerçekleştirilen organizasyonun ilk tohumları, 1932 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından Los Angeles'ta atıldı.

IAAF, 1933 yılında Berlin'de yaptığı toplantıda Avrupa komitesini atadı. Avrupa komitesinin ilk toplantısı 1934'ün ocak ayında Budapeşte'de yapılırken, ilk Avrupa Şampiyonası da aynı yıl içinde İtalya'nın Torino kentinde düzenlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title