Haberler

Atletizm Federasyonundan Süreyya'ya Yanıt

Milli Atlet Süreyya Ayhan Kop'un İşine Son Verilmesinin Ardından Yaptığı Açıklamalara Yanıt Veren Atletizm Federasyonu, 'Federasyon Olarak Süreyya Ayhan Kop'la İlgili Hiçbir Plan ve Programımız Bulunmamaktadır' Dedi.

Milli atlet Süreyya Ayhan Kop'un işine son verilmesinin ardından yaptığı açıklamalara yanıt veren Atletizm Federasyonu, ''Federasyon olarak Süreyya Ayhan Kop'la ilgili hiçbir plan ve programımız bulunmamaktadır'' dedi.

Federasyondan yapılan açıklamada, milli atlete 2002 yılından bu yana her türlü desteğin verildiği belirtilerek, Süreyya Ayhan Kop'un formda olduğunu bildirmesine rağmen, numune alıcılara yaptığı hatalı hareketi sebebiyle Atina Olimpiyat Oyunları'na, sonrasında da çeşitli nedenler öne sürerek Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'na katılmadığı ifade edildi.

Kop'un ABD'ye gitmek için dilekçeyi federasyona 20 gün önce vermediğini savunan federasyon, milli atlete gönderilen yazılara karşı herhangi bir cevap alınamadığını, ayrıca kendisine yazılan hiçbir yazıda da memurluk yapmasının istenmediğini kaydetti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Süreyya Ayhan Kop'a, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 2002 yılından beri her türlü imkan verilmiş, gerekli ihtiyaçları sağlanmıştır. Her yıl da ABD'de kamp yapmak isteğini belirterek ABD'nin Albergue eyaletine gitmiş ve çalışmalarını orada yapmıştır.

Çalışma sistemleri ve metotları güven vermediğinden, bu defa da ABD kampına gitme ve bir yıl izinli sayılma isteği uygun görülmemiştir.

Dilekçelerinde adres ve telefon numaraları bulunmadığından kendilerine ulaşılamamıştır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title