Haberler

    Atletizm Federasyonu Zürih'te Türk Sporcuyu Yarıştırmadı

    Kadınlar gülle atma elemelerinde Alman Christina Schwanitz birinci olurken, bu dalda yarışması beklenen milli sporcu Emel Dereli, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun aldığı kararla Zürih'e getirilmedi.

    İsviçre'nin Zürih kentinde devam eden 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar gülle atma elemeleri tamamlandı.

    Letzigrund Stadı'nda yapılan şampiyonanın 4. günü sabah seansında, kadınlar gülle atma elemeleri yapıldı. Elemelerde Alman Christina Schwanitz, 19.35'lik atışıyla finale çıkan 5 ismin zirvesinde yer aldı.

    Emel Dereli yarışmadı


    Bu dalda yarışması beklenen milli gülleci Emel Dereli, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun aldığı kararla Zürih'e getirilmedi ve yarışmada yer almadı.

    Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, yaptığı açıklamada, geçen ay ABD'de düzenlenen 2014 Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Dereli'nin, büyükler düzeyindeki bu şampiyonada ilk 3'e girememe şansı olduğunu belirterek, "Moralinin bozulmaması için yarışmasını istemedik. Bu nedenle de Zürih'teki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda yer almadı" ifadelerini kullandı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    İsviçre Türkiye Dereli Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title