Haberler

Atletizm Federasyonu: Ayhan'a Her Türlü Desteği Verdik

Atletizm Federasyonu, Milli Atlet Süreyya Ayhan Kop'un Doping Kontrollerinin Pozitif Çıkmasının Ardından Yaptığı Açıklamada, Kop'u Atletizme Kazandırmak İçin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Federasyonun Her Türlü Maddi ve Manevi Desteği Verdiğini Kaydetti.

Atletizm Federasyonu, milli atlet Süreyya Ayhan Kop'un doping kontrollerinin pozitif çıkmasının ardından yaptığı açıklamada, Kop'u atletizme kazandırmak için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve federasyonun her türlü maddi ve manevi desteği verdiğini kaydetti.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, milli atletin Japonya'nın Osaka kentinde yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılacağını bildirmesinin ardından kendisinin 6 aylık kamp için ABD'ye gönderildiği belirtilerek, ''Kamp dönüşü sporcu federasyonun istediği yarışı koşmayı kabul etmemiş, Dünya Şampiyonası'na ise sakatlığını belirterek katılmamıştır. Sürekli federasyon yetkilileriyle görüşmekten kaçmış hep gizli saklı olmuşlardır'' denildi.

Süreyya Ayhan Kop ve eşi Yücel Kop'un kendilerine komplo yapıldığı şeklindeki demecine de yer verilen federasyon açıklamasında, milli atlet ve eşinin ABD'de bulundukları yerin yalnızca dostları tarafından bilindiği ifade edildi.

18 Ekim tarihinde Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından Süreyya Ayhan Kop'un (A) numunesinin pozitif çıktığının Atletizm Federasyonu'na bildirildiği belirtilen açıklamada, (A) numunesindeki yasaklı maddelerin ''hafife alınamayacağı'' vurgulandı.

Federasyondan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''17.11.2007 tarihinde yazılı ve görsel basında yer alan ''Süreyya Ayhan Kop'da 2. kez doping çıkmasıyla'' ile ilgili konunun yasal süreci devam etmektedir.

Uluslararası Atletizm Federasyonu tarafından 18.10.2007 tarihinde federasyonumuza gönderilen yazıda, Süreyya Ayhan Kop'ta yasaklı madde bulunduğu belirtilmiştir.

Süreyya Ayhan Kop, federasyonumuza gönderdiği yazıda yasaklı bir madde kullanmadığını belirterek itiraz etmiş ve (B) numunesinin açılmasını talep etmiştir.

(B) numunesi, 16 Kasım 2007 tarihinde Kanada'da Süreyya Ayhan Kop'unda temsilcisinin de bulunduğu bir ortamda açılmıştır. Ancak Uluslararası Atletizm Federasyonu'ndan (IAAF) (B) numunesi sonucu henüz federasyonumuza gelmediği için detaylı açıklama yapmak sporcunun hakları açısından doğru olmayacaktır. (B) numunesi sonucu geldiği zaman detaylı açıklama yapılacak, IAAF ve WADA kuralları uygulanacak, Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu'nca gerekli işlemler başlayacaktır.

Ayrıca, Süreyya Ayhan Kop'un yazılı basında yer alan açıklamasında, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz ile federasyonumuzu suçlayıcı cümlelerini ise bugüne kadarki davranış ve tutumlarına yakışır bir davranış olarak görüyor taktir ve yorumunu spor kamuoyuna bırakıyoruz.

Fakat, bir kez daha belirtiyoruz ki, gerek Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay gerekse Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Süreyya Ayhan Kop'u Türk atletizmine kazandırmak ve koşturmak için her zaman maddi ve manevi olarak desteklerini vermişlerdir. Son olarak da Süreyya Ayhan Kop'un Osaka'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na katılacağını belirtmesi üzerine Amerika'ya 6 aylık kampa federasyon tarafından gönderilmişlerdir. Kamp dönüşü ise sporcu, federasyonun istediği yarışı koşmayı kabul etmemiş, Dünya Şampiyonası'na ise sakatlığını belirterek katılmamıştır. Sürekli federasyon yetkilileriyle görüşmekten kaçmış hep gizli saklı olmuşlardır.

Yine kendilerinin tehdit edildiklerini belirtmektedirler ki bu konuda Türk Emniyet Güçlerine hiçbir müracaatları olmadığı gibi federasyona da verdikleri yazılı savunmada hiç kimseden tehdit almadıklarını, röportaj yaptıkları gazeteciye de böyle bir cümle kullanmadıklarını belirtmişlerdir.

Kendilerine komplo yapıldığını ifade etmektedirler. Amerika bulundukları yeri sadece kendi dostları bilmektedir.

(A) numunesinde çıkan yasaklı maddeler hafife alınacak maddeler değildir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title