Haberler

Atletizm

5. Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu yapıldı Erkeklerde Faslı Kamali, kadınlarda ise Senem Çağlan birinci oldu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 5. Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu yapıldı.

Zeytinburnu'nda 10 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarışta erkeklerde Faslı Youssef Kamali, kadınlarda ise Senem Çağlan birinci oldu.

Zeytinburnu Belediyesi ile Beştelsiz Spor Kulübü tarafından organize edilen koşunun startı Zeytinburnu Belediye Başkanlık binası önünden AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından verildi. Yarışa, İstanbul Büyükşehir Belediye spor, Galatasaray, Trabzon spor, Mercedes, Darülaceze ve Üsküdar Belediye spor atletlerinin yanı sıra Kenya, Etiyopya, Fas ve Moldova'dan sporcular katıldı.

Köpekleriyle yarıştı

5. Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu'na Yılmaz Ozan isimli vatandaş köpekleriyle birlikte katıldı.

İki köpeğiyle birlikte 10 kilometrelik parkuru tamamlayan Ozan, "Cumhuriyet için her şeyi yaparım. Sadece ben değil köpeklerim de Cumhuriyet için her şeyi yapar. Bu ülke hepimizin, ülkemize sahip çıkalım. Kısır çekişmeler bizi toplum olarak bir yere götürmez" dedi.

Dereceye girenler

5. Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu'nda kategorilerinde dereceye giren sporcular şunlar:

Genel klasman (Erkekler):

1. Youssef Kamali (Fas)

2. Moses Too (Kenya)

3. Bekir Karayel (Türkiye)

Genel klasman (Kadınlar)

1. Senem Çağlan

2. Burcu Büyükbezgin

3. Bahar Doğan

80+ Yaş grubu (Erkekler)

1. Osman Yavuz (84 yaşında)

2. Safder Kartoğlu (86 yaşında)

Birincilere 14 ayar altın madalya

Yarışta ilk sırayı alan sporculara 14 ayar altın madalya verildi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Cumhuriyet Koşusu'na iki bine yakın kişinin katıldığını belirterek, "Zeytinburnu, cumhuriyetin 90. yılını bu yarışla uluslararası düzeyde coşkuyla kutlamaktadır. Ayrıca 29 Ekim'de Marmaray'ın açılacak olması da ilçemizdeki bu coşkuyu daha da artırmaktadır" diye konuştu.

Bu koşu ile dünya spor tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini de kaydeden Aydın, "21 ayrı klasmanda yapılan koşuda kendi klasmanlarında birinci olan sporculara 14 ayar gerçek altın madalya, ikincilere de 925 ayar gerçek gümüş madalya verildi. Dünyada bugüne kadar yapılan tüm spor müsabakalarında dereceye girenlere hep altın kaplama madalyalar verildi. Ancak biz dünyada bir ilki gerçekleştirerek birincilere 14 ayar gerçek altın madalya verdik. Bu uygulama dünya spor tarihine bir ilk olarak girecek" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title