Haberler
BBC

Atletico Madrid Liverpool'u eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kaldı

Güncelleme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid, geçen yılın şampiyonu Liverpool'u deplasmanda uzatmada 3-2 yenerek eledi ve kupada çeyrek finale yükseldi. Şampiyonlar Ligi'nin tarihinde ilk kez bir maçta uzatmada 4 gol atıldı.

Madrid'de oynanan ilk maçı İspanyol ekibi 1-0 kazanmıştı.

Liverpool, 90 dakikasını çok üstün oynadığı maçta 43. dakikada Wijnaldum'un golüyle geçti ve normal süre 1-0 sonuçlandı.

94. dakikada Firmino'nun golüyle skor 2-0 olduğunda birçok kişi Liverpool'un bu noktadan turu vermeyeceğini düşünüyordu.

Ancak teknik direktörü Diego Simeone'nin inatçı karakterini sahaya yansıtan Atletico Madrid, 97 ve 105. dakikalarda Llorente'nin golleriyle eşitliği sağladı, son saniyelerde de Morata'nın golüyle de hem tur atladı hem de rövanç maçını da uzatmada kazanmış oldu.





Kaleci farkı

Atletico Madrid'in kalecisi Jan Oblak kurtarışlarıyla takımının tur atlamasında önemli rol oynarken, Liverpool'un kalecisi Adrian yediği hatalı golle taraftarlarını üzdü.

Liverpool, Alman menajeri Jürgen Klopp yönetiminde ilk kez Avrupa kupalarında iki maçlı bir seride elenmiş oldu.





Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'da 2-0 kaybettiği maçın rövanşında seyircisiz oynanan maçta Borussia Dortmund'u Neymar ve Bernat'ın golleriyle 2-0 yenen Paris St-Germain de çeyrek finale yükseldi.

Salı akşamı da Leipzig ve Atalanta çeyrek finale kalmıştı.

Şampiyonlar Ligi'nde diğer dört çeyrek finalist önümüzdeki hafta oynanacak Juventus-Lyon, Manchester City-Real Madrid, Barcelona-Napoli ve Bayern Münih-Chelsea karşılaşmalarından sonra belli olacak.

Manchester City-Real Madrid karşılaşması dışındaki diğer üç maç da, koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanacak.

BBC

Atletico Madrid Liverpool Madrid Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title