Haberler

Atletico Madrid'e Giderim

Güncelleme:

Arda Turan Yüzde Yüz Futbol'un konuğu oldu

Galatasaray'da kaptan Arda Turan, Ntv Spor'da yayınlanan Futbol Aktüel programına konuk oldu. Son günlerde gündemi sıkça meşgul eden Arda Turan bu programda Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtlıyor.

İşte Arda Turan'ın açıklamaları:

ATLETİCO MADRİD KONUSU

"Avrupa'da oynamak için çok fazla çalışmam ve güçlenmem lazım. Olmayacak bir şey değil, denemek ve fırsatları değerlendirmek gerek.

Galatasaray Kulübü, borsaya Atletico Madrid'den resmi bir teklif aldığını borsaya bildirdi, bunun üzerinde çok fazla bir yorum yapmaya gerek yok. Galatasaray ve benim menfaatlerim doğrultusunda bu teklif değerlendirilecektir.

Benim de hayallerim var tabii. Galatasaray'dan gitmek ve kaçmak istemiyorum. Bu yönde haberler beni üzüyor. Öncelik tabii ki her zaman Galatasaray Kulübü'nün menfaatleridir. "

"KULÜPLER ANLAŞIRSA GİDERİM"

"Benim Galatasaray Kulübü'ne kızmam ya da küsmem söz konusu değildir. Beni en çok yıpratan sevdiklerimin üzülmesidir. 6 aylık bir sakatlık sürecim oldu ve çok üzüldüm. İyi oynarken kazanırken Arda evladımız ama kötü oynarken 'aaaaaa'.

Atletico Madrid ve Galatasaray anlaşırsa İspanya'ya giderim. Öncelik tabii Galatasaray'ın menfaatleri. "

"AVRUPA'YA GİTMEK İSTİYORUM"

"Avrupa'ya gitmek istiyorum ve burada yıprandığım da çok ortada. Beni Galatasaray taraftarı ıslıklar ve başka olaylardan dolayı tepki gösterirse bu beni çok yıpratır demiştim. Tabii hiç tepki olmasın demiyorum ama tepkilerin şekli çok üzücüydü. Galatasaray camiasının böyle şeyler yaşamaması lazımdı.

"G. SARAY FORMASI 36 PUAN ALIRDI"

Galatasaray formasını sahaya koysak zaten 36 puan alırdı. Galatasaray'a yakışmayacak puanı aldık ama Galatasaray'a yakışmayacak şekilde hareket etmedik. Arda Galatasaray'ın değeriyse Arda gerçekten korudu mu? Bence korunmadı. "

"O GÖRÜNTÜLERDEN RAHATSIZ DEĞİLİM"

"Ağrılarım hala devam ediyor. Anatomik yapım da kötü, bacaklar kısa, kafam kocaman. (Gülüşmeler yaşanıyor).

Ben de tribündeydim ama Galatasaray futbolcusuna saygım sonsuzdu, kimseye küfür etmiyordum.

Atletico Madrid'e de gitsem hiç bir formayı Galatasaray forması kadar kendime yakıştıramıyorum. O görüntülerde küfür olması kötü ama öyle hissettim napıyım. "

"KAPTANLIK FUTBOLCU BAKICILIĞI DEĞİL"

"Kaptanlık futbolcu bakıcılığı değildir. Ben, Sabri Abi ve Ayhan Abi tüm arkadaşlarımızla ilgileniyoruz. İyi bir kaptan olduğumu düşünüyorum. Hiç bir zaman yöneticilerimize gidip para sormadık veya yanlış bir davranış yapmadık. Egoları çok yüksek insanlara zorla bir şey yaptıramazsınız. "

"EMRE BELÖZOĞLU İLE OYNAMAK ÇOK HOŞUMA GİDİYOR"

"Galatasaray alt yapısı çok güzeldir. Futbolu Galatasaray formasıyla bırakmak hayalim. Ama iyi bir kariyer yapmak istiyorum. Çok üst düzey yeteneklerim olduğunu düşünmüyorum, çok çabuk değilim, sert bir şutum yok. Ama iyi bir futbol zekam olduğunu düşünüyorum. Emre Belözoğlu ile oynamak çok hoşuma gidiyor. "

SELÇUK İNAN VE ALEX!

"En beğendiğim yerli oyuncu Selçuk İnan. Dünya'da Messi'yi, Türkiye'deki yabancılar arasında ise Alex'i beğeniyorum. Çok üst düzey ayak ve kafa vuruşlarına sahip, çok zeki ve başarılı bir oyuncu. Tabii Hamit Altıntop da benim için çok büyük oyuncudur. Hamit, Almanya'yı tercih etseydi, Real Madrid ya da Barcelona'da oynardı. "

"TARAFTAR SABRİ AĞABEYE İYİ SAHİP ÇIKIYOR"

"Gidersem de önce ülkemi ve Galatasaray'ı temsil edeceğim. Galatasaray taraftarı Sabri ağabeye çok iyi sahip çıkıyor bu nedenle onlara teşekkür ediyorum. O da müthiş bir Galatasaraylı. "

SİSTEM ELEŞTİRİSİ

"4-4-2 sistemiyle oynamalıydık. Hoca gibi konuştum ama. Fatih Hoca duysa çok kızardı bana. Ertuğrul Sağlam'ın oynattığı 4-5-1-1 de benim için 4-4-2'dir. Fenerbahçe'nin Alex'li taktiği de 4-4-2'dir. Mesela 4-3-3 oynuyoruz. Messi'si var onlarda. Biz oynadık mı orta saha bomboş. "

"GALATASARAYLILIK BU DEĞİL"

Galatasaray Başkanı'nın her zaman saygıyı hak ettiğini düşünüyorum. İbra edilir veya edilmez o ayrı. Bana öğretilen Galatasaraylılık bu değildi. G. Saray başkanlığı her zaman sayıgıyı ve vefayı hak ediyordur. Adnan Polat çok iyi bir insandır. Kol kırılır yen içinde kalır derler. Kol kırıldı herkes televizyonlara konuştu. Adnan Polat herkese kapısını açabilecek bir insandı. Başkanken çok saygılı ve seviyeli bir ilişkimiz vardı. Bundan sonra daha samimi bir ilişkimiz olacaktır. İçimdeki en büyük yara Galatasaray camiasının böyle birbirine düşmesidir.

"O STAT SENEYE MABED OLUR"

"Kötü oynuyoruz. Bu nedenle alışamadık o stada. Ancak seneye iyi bir takım kurulur ve o stat da mabed olur. "

AZİZ YILDIRIM İÇİN NE DEDİ?

"Aziz Yıldırım saygı duyduğum ve sevdiğim birisi. Fenerbahçe'yi çok iyi yerlere getirdi. Umarım Fenerbahçe Avrupa'da da iyi yerlere gelebilir. Ben artık böyle düşünüyorum. Yurtdışında ne halde olduğumuzu görünce tüm Türk takımlarının başarılı olmasını istiyorum. "

"BEŞİKTAŞ RÜYA GİBİ TAKIM"

"Seneye Beşiktaş'tan çok korkmak lazım. Quaresma, Simao falan. Rüya gibi takım. Ben Guti'yi izlerken hepsinden daha çok etkileniyorum. Yaptıklarının bir kısmını yapabilme yeteneğim var. Ama bir kısmını. "

Sayfa sürekli güncellenmektedir... TIKLAYIN...

Kaynak: Sporx.com / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title