Haberler

Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla.

Güncelleme:

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı 102 milyon 860 bini, hayatını kaybedenlerin sayısı 2 milyon 221 bini, iyileşenlerin sayısı 74 milyon 523 bini geçti.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı 102 milyon 860 bini, hayatını kaybedenlerin sayısı 2 milyon 221 bini, iyileşenlerin sayısı 74 milyon 523 bini geçti.

Vaka sayısı ABD'de 26 milyon 514 bini, Hindistan'da 10 milyon 740 bini, Brezilya'da 9 milyon 119 bini ve Rusya'da 3 milyon 832 bini aştı.

ABD'nin New York şehrinde vaka artışı nedeniyle restoranların iç mekanlarında yasaklanan yemek servisine 14 Şubat'tan itibaren sınırlı kapasitede yeniden başlanabileceği açıklandı.

Avrupa Birliği (AB), İngiltere ve İrlanda'dan gelen tepkiler üzerine Kuzey İrlanda'yı aşı ihracatı sınırlamasından muaf tutma ve Brexit anlaşmasının tedbir maddesini uygulamama kararı aldı.

İngiltere Anglikan Kilisesi Başpiskoposu Justin Welby, "Hristiyanlığın sosyal öğretisinden esinlenen" AB'yi aşının ihracatını kontrol ederek bu değerlere karşı gelmekle suçladı.

Kovid-19'un kökenlerini araştırmak üzere salgının çıktığı Çin'in Vuhan kentine giden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi, ikinci hastane ziyaretini gerçekleştirdi.

Güney Amerika ülkeleri, Kovid-19'un mutasyon geçirmiş türünün yayılmasını önlemek için Brezilya'ya seyahat kısıtlaması getirdi.

Almanya, mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan Kovid-19 tiplerinin yoğun görüldüğü ülkelerden gelen yolcuların ülkeye girişini yasaklama kararı aldı.

Danimarka, yaklaşık 5,8 milyonluk nüfusuna karşın 24,8 milyon kişiye yetecek kadar aşı siparişi verdi.

İran Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu Sözcüsü Ali Rıza Reisi, Avrupa'dan ülkeye giriş yapan yolcular için Kovid-19 test sonuçları negatif çıksa dahi 2 haftalık zorunlu karantina uygulanması kararının alındığını açıkladı.

Ukrayna Sağlık Bakan Yardımcısı Viktor Lyaşko, Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında şubatta 117 bin Pfizer aşısı alınacağını bildirdi.

Cezayir'de salgınla mücadele kapsamında vatandaşların aşılanmasına başlandı.

Özbekistan, Kovid-19'un daha hızlı yayılan türünün ortaya çıktığı ülkelerden gelenlere uyguladığı giriş yasağını 1 Mart'a kadar uzattı.

Japonya'da salgına karşı olağanüstü hal (OHAL) uygulanan 11 eyaletteki firmaların yüzde 37'sinin, hükümetin evden çalışma talebini tam anlamıyla karşıladıkları ortaya çıktı.

Avustralya Açık'a günlük 30 bin seyirci katılabilecek

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekibi Atletico Madrid'de Belçikalı kanat oyuncusu Yannick Carrasco ve İspanyol stoper Mario Hermoso'nun Kovid-19'a yakalandığı açıklandı.

Fransa ekibi Paris Saint-Germain (PSG), İtalyan orta saha oyuncusu Marco Verratti ve Fransız stoper Abdou Diallo'nun Kovid-19 testlerinin pozitif sonuçlandığını duyurdu.

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'a günlük 30 bin seyircinin katılabileceği duyuruldu.

Kaynak: AA / Spor

Atletico Madrid La Liga Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title