Haberler

Atlas'tan Muhteşem Gala

Geçtiğimiz yıl hurulan Kocaeli Atlas Folklor Gençlik ve Spor Kulübü ikinci galasını önceki gece Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde yaptı.

ATLAS ÇOŞTURDU

2009 Yılında Gebze'de hizmete giren Atlas Dans Kulübü hafta sonu düzenlediği gala gecesiyle Gebzelilerle buluştu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı gala gecesinde Atlas Dans Kulübü öğrencilerinin gösterileri davetlileri çoşturdu. Miniklerin yaptığı bale gösterileriyle başlayan gece daha sonra Salsa, Çocuk Grubu Halk Dansları, Zeybek, Burdur ve Bitlis Yöresi Halk Oyunları, Çiftetelli, Oryantal ve Roman oyunları, Hip Hop Dansları ile devam ederken gecede ayrıca Uğur Aydın'ın söylediği birbirinden güzel türküler yer aldı. Gece sonunda Atlas Halk Dansları oyuncularının stilize final gösterisi davetlilerce oldukça beğenildi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAĞIZ

Gecenin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Atlas Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akbulak, 2009 yılında kendi emekleri ile kurdukları hiçbir sponsor desteği almadan ayakta kalmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Amacımız Türk kültürünü yaşamayı ve yaşatmayı amaçlıyoruz. Anadolu folklörünün her motifinde her nakışında bir hikaye gizlidir.

Folklorün içinde olmak, medeniyetler beşiği olan güzel Anadolu'muzun geçmişinde saklı güzellikleri anlamanın bir yoludur. Onlar kavgayı, özlemleri, aşkları öyle güzel ifade etmişler ki bize düşen onları iyi anlayabilmektir. Güzel Anadolu'muzun hemen hemen her yerinden göç edip Gebze'ye gelmiş insanlarımıza bu güzellikleri sunabilmek ve yaşatmak en başlıca görevimizdir. Atlas Dans Kulübü olarak bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirmenin mücadelesi içersindeyiz.

Umarız ilerleyen yıllarda görevimizi yerine getirmiş bir şekilde daha güzel çalışmalarla Gebzelilerin karşısına çıkacağız. Öz kültürümüzün yaygınlaşmasının dışında dünya danslarını da bünyemizde barındırarak toplumun her kesimine hitap etmek istedik. Her yıl bir önceki yıla nazaran daha iyi ve daha kaliteli eğitim vererek sizlerin beğenisini almaktayız." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title