Haberler

Atlas-jet Uçağının Kaçırılması

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Bugün Gerçekleşen Uçak Kaçırma Olayında Herhangi Bir Can Kaybının Yaşanmamasının Son Derece Önemli Olduğunu, Bu Tip Provokatör Eylemlerin KKTC'nin Dışa Açılmasını Durduramayacağını Söyledi. Soyer, Atlas-jet Havayolları'na Ait Uçağı Kaçıran Hava Korsanlarının Eylem Sebeplerinin, Hem KKTC'de Hem de Türkiye'de Geniş Çaplı Bir Soruşturmayla Araştırılmaya Devam Edil...

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, bugün gerçekleşen uçak kaçırma olayında herhangi bir can kaybının yaşanmamasının son derece önemli olduğunu, bu tip provokatör eylemlerin KKTC'nin dışa açılmasını durduramayacağını söyledi. Soyer, Atlas-Jet Havayolları'na ait uçağı kaçıran hava korsanlarının eylem sebeplerinin, hem KKTC'de hem de Türkiye'de geniş çaplı bir soruşturmayla araştırılmaya devam edildiğini ifade ederek, önümüzdeki günlerde kamuoyuna bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi

vereceklerini belirtti.

Ercan-İstanbul seferini yapan Atlas-Jet Havayolları'na ait uçağı kaçıran hava korsanlarının ele geçirilmesinin ardından başbakanlıkta bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ferdi Sabit Soyer, uçak kaçırma olayında herhangi bir can kaybının yaşanmamasının son derece önemli olduğunu söyledi. Soyer, olayın duyulmasının hemen ardından Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, İçişleri, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlıkları ile ilgili tüm birimlerin olayla ilgili gerekli kriz uygulamasını

derhal başlattıklarını, aynı zamanda Türkiye İçişleri Bakanlığı ile Antalya Valisi ve tüm emniyet güçleriyle tam bir koordinasyon halinde olayın göğüslendiğini kaydetti. Başbakan Soyer, olayın çözülmesinde KKTC'de ve Türkiye'de emek veren tüm yetkililere teşekkür ederek, "Tüm insanlarımız tam bir sorumluluk içerisinde olayı büyük ölçüde göğüslememizde sıkı bir işbirliği ve koordinasyonla olayı ele almışlardır" dedi.

Soyer, özellikle Antalya'da konuyla ilgili tüm yetkililerin bütün gelişmeleri anında sağlıklı bir şekilde KKTC makamlarına ilettiklerini belirterek, tüm yetkililere teşekkürlerini sundu. "Bu olay bize Ercan Havaalanı'nın güvenlik tedbirleriyle, emniyetimizin, polisimizin, Sivil Havacılık Dairemiz ve Ercan işletmesinden sorumlu tüm birimlerin görevini layıkıyla yerine getirdiğini gösterdi" diyen Soyer, zaman zaman kamuoyundan Ercan'daki güvenlik önlemlerinden dolayı eleştiriler aldıklarını, ancak bu

tedbirleri "daha da mükemmelleştirerek" sürdürmek eğiliminde olduklarını kaydetti.

"ERCAN VE KKTC HER ALANDA GÜVENLİ"

Ercan ve KKTC'nin her alanda güvenli bir ülke olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını dile getiren Başbakan Soyer, bu olayı gerçekleştiren hava korsanlarının ellerindeki "bomba" dedikleri şeyin bir çocuk oyuncağı olduğunu söyledi. Soyer, bu kişilerin eylem sebeplerinin hem KKTC'de hem de Türkiye'de geniş çaplı bir soruşturmayla araştırılmaya devam edildiğini ifade ederek, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili daha detaylı bilgi vereceklerini belirtti.

Olayın KKTC'nin ve Ercan'ın her açıdan son derece güvenli olduğunu yeniden kanıtladığına işaret eden Başbakan Soyer, "Bu konudaki tedbirlerimizi eksiksiz bir şekilde sürdüreceğiz ve hiçbir gücün ve odağın KKTC'nin siyasi ve ekonomik açılımlarını her alanda ileriye götürdüğü bu dönemde bu açılımlar üzerine gölge düşürmemesine kesinlikle çaba harcayacağız ve buna fırsat vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Başbakan Ferdi Sabit Soyer, uçaktaki yolculardan Mehmet Zaim Necatigil isimli bir yurttaşın uçaktan atlarken ayağının kırıldığını da belirterek, Necatigil'in ayağındaki kırığa Akdeniz Üniversitesi'nde bir operasyon yapıldığını ve şu anda şahsın sağlığının iyi olduğunu aktardı.

Bu tip provokatör eylemleri KKTC'nin, 'bir eğitim adası, bir turizm adası ve dünyada izolasyonları kırma devinimi içerisinde bulunan bir ülke olarak' göğüsleme kararlılığında olduğunun bir kez daha görüldüğüne dikkat çeken Başbakan Soyer, KKTC'nin dışa açılmasını hiçbir odağın durduramayacağını, bunun da kendilerinin en büyük gayreti ve çabası olacağını vurguladı.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başbakan Soyer, hava korsanlarından birinin 25 Haziran 2007 tarihinde, diğerinin de 8 Mart 2007 tarihinde adaya girdiğini söyledi. Soyer, şu anda bu 2 kişinin KKTC'deki tüm bağlantılarının son derece geniş bir şekilde soruşturulduğunu da ifade etti. Başbakan Soyer, KKTC'nin bir kısım ülke tarafından tanınmamasına rağmen polis teşkilatının uluslararası polis güçleriyle tam bir işbirliği içerisinde olduğunu da belirterek, örgütler arası

bilgi alışverişinin devam ettiğini kaydetti. "Bizim dünyada temasta olmadığımız tek bir ülke vardır, o da aynı adayı paylaştığımız Güney Kıbrıs Rum Kesimi'dir" diyen Başbakan Soyer, geri kalan bütün ülkelerle organize suç örgütlerine dönük olarak çok sıkı işbirlikleri ve koordinasyonları bulunduğunu, bunu da geliştirerek sürdürmek amacında olduklarını söyledi.

Soyer, hava korsanlarının KKTC'de eğitim görüp görmedikleri ile ilgili soru üzerine de, korsanlardan birinin geçmiş dönemlerde KKTC'de öğrenim gördüğünü, ancak şu anda hiçbir öğrencilik bağının olmadığını kaydetti.

"KKTC ÜNİVERSİTELERİ GÜVENİLİRDİR"

KKTC üniversitelerinde şu anda dünyanın her yerinden öğrenci bulunduğunu, bu üniversitelerin güvenli ve aynı zamanda öğrencilerin eğitim adasında öğrenim yapacakları atmosferde olduklarına vurgu yapan Başbakan Soyer, bunu da kimsenin gölgelemesine izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Soyer, uçak kaçırma eyleminin, KKTC Hükümeti'nin gerek İKÖ, gerekse Avrupa ülkeleriyle açılım konusunda yaptığı gelişmeleri asla gölgeleyemeyeceğini de ifade etti. Bu olayın Rum tarafıyla ilgisi olup olmadığının sorulması üzerine ise Başbakan Soyer, bu olayla ilgili bulunan bulguların değerlendirilmesinin ardından hareket edeceklerini belirterek, "Bizim dünya ve Güney Kıbrıs'la barışık olma siyasetimiz kesintisiz olarak sürecek, hiçbir olay bu açılımlarımızı durduramaz" dedi.

(MG-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title