Haberler

Atina: Yunanistan'daki Genel Grev

Yunanistan Hükümeti ve Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Alanındaki Kararlarını Eleştiren ve Maaşlarını Yetersiz Bulan Öğretim Görevlilerinin Genel Grevinde 6. Haftaya Girilirken, Öğretmen ve Öğrenciler Başkent Atina'da Hükümet ve Eğitim Bakanlığı'nı Bir Kez Daha Protesto Etti.

Yunanistan Hükümeti ve Eğitim Bakanlığı'nın eğitim alanındaki kararlarını eleştiren ve maaşlarını yetersiz bulan öğretim görevlilerinin genel grevinde 6. haftaya girilirken, öğretmen ve öğrenciler başkent Atina'da hükümet ve Eğitim Bakanlığı'nı bir kez daha protesto etti.

Yunanistan'da öğretmenlerin grevi 6. haftasına girerken, ülke genelinde eğitim felç oldu. Hükümetin eğitim yasasına karşı bugün gerçekleşen protesto yürüyüşüne 5 bin kişinin üstünde katılım sağlandı. Göstericiler, saat 12.00'de Atina'nın Sindağma Meydanı'nda toplandı. Sendika başkanları ve öğrenci temsilciliği tarafından hükümet ve eğitim bakanlığını eleştiren konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmaların ardından göstericiler, Yunanistan Meclisi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yunan Meclisi önünde seslerini duyurmaya çalışan kalabalık, hükümetin eğitim yasasına karşı çeşitli sloganlar attı. Atina sokaklarında sesini duyuran göstericiler, çevredeki halkın da desteğini talep etti.

Yürüyüş esnasında göstericilere polis kuvvetleri eşlik etti. Polisin varlığından rahatsız olan bir grup radikal öğrenci, yaşanan gerginlik anında polis görevlilerini taşlamaya başladı. Kısa süren gerginlikten sonra gösteri konvoyunun yürüyüşü, Sindağma Meydanı'nda verilen konserle son buldu.

Öğretmenler sendikasının yaptığı açıklamada, hükümetin geri adım atmaması halinde başlatılan grevin süresiz devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title