Haberler

Atina: Rum Lider Papadopulos'un Yunanistan Ziyareti

Kıbrıs Rum Kesimi Başkanı Tasos Papadopulos, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Atina'da, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile biraraya geldi.

Kıbrıs Rum Kesimi Başkanı Tasos Papadopulos, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Atina'da, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile biraraya geldi.

Bugün erken saatlerde Cumhurbaşkanı Karol Papoulias ile temaslarda bulunan Papadopulos, Katehaki bölgesindeki savaşlarda ölen Yunan askerleri anıtına çelenk bıraktıktan sonra Başbakan Kostas Karamanlis ile biraraya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrasında ikili basına açıklamalarda bulundu. Görüşmelerde Rum lider Papadopulos'un, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'i BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı İbrahim Gabbari'nin Kıbrıs ziyareti ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile yapılan resmi görüşme hakkında bilgilendirdiği öğrenildi. Basın açıklamasında Gabbari'nin ada ziyaretinin olumlu geçtiğini vurgulayan Papadopulos, Talat ile görüşmelerinden sonra Kıbrıs'ta çözüm yolunda olumlu adımlar atılacağını ümit ettiğini söyledi. Papadopulos ayrıca, Türk tarafı ile diplomatik ilişkilerin devamının geleceğini de ifade etti.

Karamanlis de, Güney Kıbrıs ile ortak fikirler taşıdıklarını belirterek, atılan ortak politik adımların iki ülkenin de çıkarlarına denk düştüğünü söyledi. Kıbrıs'ta yaşanan son gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Karamanlis, politik manevralardan ümitli olduğunu söyledi. Konuşmasında Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine de değinen Karamanlis, Türkiye'nin AB ile fiili olarak başlayan müzakereleri konusunda diğer 25 AB üyesi ülkeyle hemfikir olduğunu belirterek, ancak Türkiye'nin müzakere sürecinde AB'ye karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title