Haberler

Atina: Orhan Pamuk'un Nobel Ödülü Alması Yunan Basınında

Yunan Basını, Orhan Pamuk'un Fransız Meclisi'ndeki Sözde Ermeni Soykırımının İnkarını Suç Sayan Yasa Tasarısının Onaylanmasıyla Aynı Günde Nobel Edebiyat Ödülü Almasını Geniş Şekilde Yer Verdi.

Yunan basını, Orhan Pamuk'un Fransız Meclisi'ndeki sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısının onaylanmasıyla aynı günde Nobel Edebiyat Ödülü almasını geniş şekilde yer verdi.

Ethnos Gazetesi, "Türkiye'ye Nobel Tokadı" başlıklı haberinde, Fransız Meclisi'nin sözde Ermeni soykırımını inkarını suç sayan yasa teklifini kabul ettiği gün, İsveç Akademisi'nin Orhan Pamuk'u ödüllendirdiğini yazdı. Haberde, Nobel ödülü alan ilk Türk yazar olan Pamuk'un, Türkiye'nin en ünlü yazarlarından olduğu da vurgulandı.

Ta Nea Gazetesi ise "İfade Özgürlüğüne Nobel" başlıklı haberinde, Avrupa'nın baskıları sayesinde Türkiye'de karşı karşıya geldiği suçlamalardan kurtulan Pamuk'un, Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmasının, Türkiye'ye "ifade özgürlüğü" konusunda mesaj teşkil ettiğini savundu. Haberde, 1988'den bu yana Nobel Ödülü alan ilk Müslüman yazarın Pamuk olduğunu kaydedildi.

Konuya yer veren Elefterotipiya Gazetesi de, Türkiye'de yazıları nedeniyle "kovalanan", Nobel Ödülü sahibi Pamuk'un, Fransız Meclisi'nin sözde Ermeni soykırımı yasa teklifine karşı tavır koyduğuna dikkati çekti.

Öte yandan, Türk yazar Orhan Pamuk'un Nobel'e layık görülmesi Yunanistan halkı tarafından da sevinçle karşılandı. Atina'nın ünlü Elefteroudakis Yayınevi'nin halkla ilişkiler sorumlusu Pola Yanika yaptığı açıklamada, "Orhan Pamuk gibi büyük bir yazarın Nobel'e layık görülmesinden çok mutlu olduk. Zaten Yunanca'ya çevrilen bir çok kitabı var. Yazar olarak biz onu çok seviyoruz'' şeklinde konuştu.

Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Kostas Gavrilis ise "Büyük bir Türk edebiyatçısının Nobel alması çok önemli. Nihayetinde Orhan Pamuk da buna layık görüldü" derken, İngiliz filolojisi son sınıf öğrencisi Maria Kandarakou, "Orhan Pamuk'un Nobel'e layık görülmesine çok sevindik. Politikaya karışmadan düşüncelerini açıkça ifade eden nadir yazarlardan. Ayrıca Türkiye'nin Nobel gibi büyük bir ödülle dünyada sesini duyurması çok önemli " ifadelerini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title