Haberler

Yunanistan'ın Başkenti Atina'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor

Güncelleme:

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın batısında çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürerken, Başbakan Çipras yangın sebebi ile Bosna-Hersek gezisini yarıda keserek ülkesine dönme kararı aldı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın batısında üç ayrı bölgede başlayan orman yangınlarının kontrol altına alınamaması sebebi ile devlet alarm durumuna geçti. Bosna-Hersek'e resmi ziyarette bulunan Başbakan Aleksis Çipras'ın ise yangın nedeniyle ziyaretini yarıda keserek Yunanistan'a dönme kararı aldı.

ÇIKARMA GEMİSİ HAREKETE GEÇTİ

Şehrin 25 kilometre kuzeydoğusundaki Penteli ve Mati bölgelerindeki ormanlık alanda başlayan ve hızla yayılan yangının civardaki rafineriye ulaşmasından endişe edildiği ifade edildi. 50 itfaiyeci ve 20 yangın söndürme aracının sevk edildiği bölgede bazı evlerin yandığı ve mahsur kalanların olduğu belirtildi. Sahil bölgelerinde bulunan insanları kurtarmak üzere Yunan Deniz Kuvvetlerine ait çıkarma gemisinin harekete geçtiği aktarıldı.

Atina'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor

200 İTFAİYECİ MÜDAHALE EDİYOR

Atina'nın 50 kilometre batısındaki Kineta bölgesinde çıkan yangın da kontrol altına alınamadı. Yangın sebebi ile Atina-Korinthos otobanı trafiğe kapatıldı. Yangına 200 itfaiyeci, 65 yangın söndürme aracı, 4 uçak ve 7 helikopter ile müdahale edilmeye çalışıldığı öğrenildi. Yunanistan Kamu Güvenliği Bakanı Nikos Toskas, yangınların kuşku uyandırıcı olduğunu belirterek, kundaklama ihtimalini incelediklerini açıkladı. Yangın sebebi ile Atina'daki Eleftherios Venizelos Havalimanı'na gelen bazı uçaklar diğer havalimanlarına yönlendiriliyor.

Atina'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor

1 ÖLÜ 25 YARALI

Yunanistan devlet televizyonu, başkent Atina'nın yakınlarında çıkan ve hala kontrol altına alınamayan orman yangınında 1 kişinin yanarak can verdiğini duyurdu. Yunanistan basınına yansıyan diğer haberlerde ise 25 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Atina'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bosna - Hersek Atina Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title