Haberler

Atina, AB İlerleme Raporunu Tatmin Edici Buldu

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Kumuçakos, AB Komisyonunun İlerleme Raporunun, Türkiye'nin Kriter ve Ön Koşulları Yerine Getirme Konusunda Eksiklikleri Olduğunu Ortaya Koyduğunu Söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Kumuçakos, AB Komisyonunun ilerleme raporunun, Türkiye'nin kriter ve ön koşulları yerine getirme konusunda eksiklikleri olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Kumuçakos, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Komisyonunun hazırladığı Türkiye'nin ilerleme raporunu değerlendirdi.

İlerleme raporunda son 12 ayın geniş bir biçimde ve detaylı olarak ele alındığını belirten Kumuçakos, ''Ön şart ve kriterlerin yerine getirilmesinde, eksiklikler olduğu tespit edilmiştir'' dedi. Gümrük Birliği protokolünün uygulanmaya konmaması, insan hakları, dini özgürlükler ve Patrikane'nin durumunun bunlara dahil olduğunu belirten Kumuçakos, ''Raporda Türkiye'deki Gökçeada ve Bozcaada'dakiler dahil Rum azınlığın hakları ile casus belli'ye (savaş nedeni) açıkça değinilmiş ve iyi komşuluk ilişkilerinin önemi vurgulanmıştır. Raporda, Yunan tarafının özellikle ilgi alanında olan tüm konular tatmin edici biçimde ele alınmıştır'' ifadesini kullandı.

Kumuçakos, ''Avrupa Komisyonunun bir sonraki raporunun, özlü bir ilerleme kaydedildiğini göstermesi için, Türkiye'nin gerekli kararları alacağı ve faaliyetlerde bulunacağını umuyoruz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title