Haberler

Atina: 10. Türk-yunan İşadamları Konseyi Toplantısı

10. Türk-yunan İşadamları Konseyi Toplantısı, Yunanistan'ın Başkenti Atina'da Devam Ediyor.

10. Türk-Yunan İşadamları Konseyi toplantısı, Yunanistan'ın başkenti Atina'da devam ediyor.

24-25 Kasım tarihlerinde Atina'daki Metropolitan Oteli'nde düzenlenen Türk-Yunan İşadamları Konsey toplantısına, Yunanistan ve Türkiye'den pek çok işadamı katıldı. Türk-Yunan İşadamları Konseyi'nin bugünkü toplantısında, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni bir konuşma yaptı. Son yıllarda iki ülke arasında artan ekonomik yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakoyanni, ticari ve ekonomik anlamda atılan her adımın, iki ülke arasındaki politik diyaloğu olumlu etkileyeceğini söyledi. Konuşmasında, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecine de değinen Dora Bakoyianni, "Türkiye, AB tarafından konulan şartları yerine getirdiği müddetçe Yunan devleti olarak Türkiye'ye her anlamda destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasının ardından toplantı salonundan ayrılan Yunanistan Dışişleri Bakanı otel çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Yunanistan ilişkilerinin gayet olumlu olduğunu ifade eden Bakoyanni, "Son dönemde iki ülke ilişkilerinden gayet memnun olduğumu söyleyebilirim. İlişkilerimiz her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Bu gelişmeleri Yunanistan ve Türkiye arasında son yıllardaki gerçekleşen yatırımlardan da anlayabiliriz" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yapacağı Atina ziyaretinin iki ülke arasındaki siyasi ilişkileri nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine de Bakoyanni, "İlişkilerimiz, iki tarafın da isteği doğrultusunda temelleşmektedir. İki tarafında arzu ettiği gibi Ege'de barış, dostluk ve kardeşlik temenni ediyoruz ve temaslarımız bu çerçevede gerçekleşecektir. Türkiye'nin de bu arzuyu paylaştığına inanıyorum" yanıtını verdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'nin konsey toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendiren Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, "Sayın Dışişleri Bakanı'nın toplantıya katılarak konuşma yapması bizi son derece memnun etti. Türk ve Yunan işadamlarının yapmış olduğu atılımlara iki ülke hükümetlerinin de teşvik etmesi gerektiğine inanıyorum. Yeni atılımlar için sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve sayın Yunanistan Başbakanı'nın girişimleriyle ayrılan 5 milyar dolarlık bütçenin de ulaşılabilecek en iyi hedeflerden biri olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title