Haberler

Atılım Üniversitesi Yeni Akademik Yıl Açılış Töreni

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, 'Atılım Üniversitesi misyonu, vizyonu, ilke ve değerleri doğrultusunda kaliteli, dünya standartlarında ve ciddi bir eğitim sunma konusunda kararlıdır, tavizsizdir' dedi.

Rektör Özgenoğlu, Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen 2010-2011 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye bilimin ışığında nitelikli insanlar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Üniversitenin kurulduğundan beri kalite konusunda hassas davrandığına işaret eden Özgenoğlu, bilimsel yayınlarda en üstlerde olmaya, en donanımlı hocaları üniversite bünyesine katmaya, en kaliteli laboratuvarları kurmaya çalıştıklarını bildirdi.

Mezunlar arasında yüzde 92 istihdam oranını yakaladıklarını belirten Özgenoğlu, araştırma üniversitesi olma yolunda son yıllarda önemli girişimlerde bulunduklarını anlattı. Araştırma yapmayan bir yüksek öğretim kurumunun üniversite olamayacağına inandıklarını vurgulayan Rektör Özgenoğlu, 'Araştırmayı aynı zamanda eğitim kalitemizi yükseltmek, araştırma yapmayı bilen ve seven, yaratıcı, girişimci ve topluma yararlı gençler yetiştirmek için bir araç olarak kullanmayı amaçlamaktayız' diye konuştu.

Üniversitenin bu yıl uygulamaya koyduğu eğitim program ve projeleri hakkında da bilgi veren Özgenoğlu, öğretim elamanlarının performans değerlendirilmelerinde araştırma performansının da gözönüne alacağını kaydetti. Atılım Üniversitesinin sunduğu mühendislik portföyü ile İTÜ, YTÜ, ODTÜ ardından Türkiye dördüncüsü olduğunu belirten Özgenoğlu, bu pozisyonu geliştirmek ve güçlendirmek için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

- 'BAŞARI İÇİN DÜZENLİ ÇALIŞMA'-

Üniversite eğitimine yeni başlayan öğrencilere seslenen Rektör Özgenoğlu, şunları ifade etti:

'Atılım Üniversitesi misyonu, vizyonu, ilke ve değerleri doğrultusunda kaliteli, dünya standartlarında ve ciddi bir eğitim sunma konusunda kararlıdır, tavizsizdir. Bu nedenle, başarılı olmak için çok ve düzenli çalışmak zorundasınız. Ancak, mesleki gelişiminizle birlikte sosyal ve kültürel gelişiminizin de önemli olduğunu unutmayın ve size bunu sağlayacak olanaklardan mutlaka yararlanın. İlgi alanınıza giren bir, hatta daha fazla öğrenci topluluğunda görev alın, spor yapın. Gerek üniversitenin gerekse öğrenci topluluklarının düzenlediği konferans, söyleşi gibi etkinlikleri izleyin.' Rektör Özgenoğlu'nun konuşmasının ardından Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Erden, '21. Yüzyıl Mühendisliği' konulu ilk dersi verdi. Müzik dinletisi de sunulan törende alanlarında ödül alan öğretim üyeleriyle öğrencilere plaket sunuldu.

(EAY-YHO) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title