Haberler

Atiker Konyaspor, Eto'o ile Yollarını Ayırdı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor, Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o ile yollarını ayırdı.

Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, bir süredir devam eden görüşmeler neticesinde 37 yaşındaki futbolcunun sözleşmesinin karşılıklı olarak sona erdirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Futbolcumuz Eto'o Atiker Konyaspor'umuza her anlamda önemli katkılar sağlamış takımımızda forma giydiği süre içinde hem antrenmanlarda hem de maçlarda kulübümüz adına maksimum düzeyde çaba göstermiştir. Samuel Eto'o'ya kulübümüze katkıları ve hizmetleri için camiamız adına teşekkür ediyor, karşılıklı olarak sıcak ve samimi duygular içinde gerçekleşen veda sonrasında, gelecekteki hayatının kendisine güzellikler, mutluluklar ve başarı getirmesini diliyoruz." denildi.

Eto'o'nun, tesislerden ayrılmadan önce takım arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra kamptan ayrıldığı öğrenildi.

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yeni sezon için takımın tesislerde sürdürdüğü antrenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çalımbay, Eto'o'nun futbolu çok sevdiğini, kendisiyle çalıştığı için mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'deki basın organlarının kendine göre yorum yapmasını eleştiren Çalımbay, "Bu konulardan birisi de Eto'o. Eto'o'yla biz Antalya'da da beraber çalıştık. Ben Antalya'da sonuncu bir takımı devraldım. O takımın başında da Eto'o vardı. Ben geldiğim zaman kadro dışı olan Eto'o'yla güzel bir diyalog içerisine girerek çok iyi şeyler başardık." diye konuştu.

Çalımbay, Antalyaspor'u çalıştırdığı dönemde sezon sonu yeni transferlerin gelmesinin ardından Eto'o krizi çıktığını anlattı.

"Eto'o'yla hiçbir zaman sorunum olmadı"

O dönemde Eto'o'ya yapılan transfer teklifleri olduğunu belirten Çalımbay, "Sezon sonu Nasri ve diğer yeni gelen oyuncular olunca Eto'o da onların aldığı kadar para talep etti. Transferlerden sonra bazı sorunlar yaşanınca ben Antalyaspor'dan ayrıldım. Dolayısıyla benim Eto'o'yla hiç bir zaman sorunum olmadı." ifadelerini kullandı.

Çalımbay Atiker Konyaspor'da göreve başladığında, tekrar Eto'o'yla çalışacağı için çok mutlu olduğunu aktardı.

"Eto'o boş kalmaz"

Eto'o'nun başarılı bir şekilde futbol hayatına devam edeceğine inandığını vurgulayan Çalımbay, şunları kaydetti:

"Kendisi takım içerisinde bir lider. Futbolu çok seviyor. Burada kalsa aynı şekilde başarılı olurdu. Eto'o'nun her şeyi futboldu. Onun yaşında oynayan futbolcu sayısı azdır. Şunu özellikle belirtmeliyim; biz gelmeden önce Eto'o'nun burada zaten problemi vardı. Daha sonra yönetimle arasındaki olaylar tatlıya bağlanıp iyi bir şekilde ayrıldı. Eto'o gittiği için gerçekten çok üzüldüm. Fakat kulüplerimizin bir denge kurması gerekiyor. Özellikle de maddi açıdan. Bu sebeple böyle bir karar alındığını düşünüyorum. Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. Eto'o boş kalmaz. Çok iyi yerlerde top oynar. Çünkü kariyeri belli."

Kaynak: AA / Spor

Samuel Eto Konyaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title