Haberler

Atık Su Arıtma Tesisi Projesi İçin Teknik Yardım Toplantısı

Adıyaman'da Yüksek Düzeyde Çevre Korumasına Ulaşılması ve AB Atık Su Sektör Direktiflerine Uygunluk Sağlayarak Katılımın Hızlandırılması Amacıyla, Atık Su Arıtma Tesisi Projeleri İçin Teknik Yardım Toplantısı Yapıldı.

Adıyaman'da yüksek düzeyde çevre korumasına ulaşılması ve AB atık su sektör direktiflerine uygunluk sağlayarak katılımın hızlandırılması amacıyla, atık su arıtma tesisi projeleri için teknik yardım toplantısı yapıldı.

Adıyaman Belediyesi Meclis Salonu'nda, belediye personeline yönelik olarak gerçekleştirilen toplantıya Çevre ve Orman Mühendisi Burcu Tokmak konuşmacı olarak katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Necip Büyükaslan yaptı. Büyükaslan, 2005 yılında yapılan incelemeler sonucunda Adıyaman'a arıtma tesisinin kurulma aşamasında olduğunu vurgulayarak, "Bu ay içerisinde yapımına başlanılacak olan su arıtma tesisi İller Bankası nezdinde, mevcut olan yapım projesi AB'ye uygun hale getirilecek. Projemizin tamamlanması ile birlikte Atatürk Barajımız kirlenmekten kurtulacak ve göl havzasının kıyıları yaşanabilir hale gelecek" dedi.

Toplantıda konuşan Çevre ve Orman Mühendisi Burcu Tokmak ise atık su arıtma tesisinin 15 ilde ihale edildiğini kaydederek, "Türkiye'de atık su arıtma tesisi projesi AB'nin yürüttüğü bir projedir. Türkiye de ise bu projenin koordinasyonluğunu Çevre ve Orman Bakanlığı üstlenmektedir. Amacımız yüksek düzeyde çevre korumasına ulaşılması ve AB atık su sektör direktiflerine uygunluk sağlayarak Türkiye'nin katılımının hızlandırılmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

(AA-OÇ-Y)

14.01.2008 19:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title