Haberler

Atık Pil ve Akümülatör Sanayi İşadamları Derneği Kuruldu

Atık Pil ve Akümülatör Sanayici ve İşadamları Derneği(apak) Ankara'da Kuruldu. Dernek Genel Başkanlığına İse Tevfik Ülger Getirildi.

Atık Pil ve Akümülatör Sanayici ve İşadamları Derneği(APAK) Ankara'da kuruldu. Dernek Genel Başkanlığına ise Tevfik Ülger getirildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın atık pil ve akümülatörlerin kontrolü konusunda yürürlüğe koyduğu yönetmenlik üzerine Ankara'da bir araya gelen sanayici ve işadamları; hurda akü ve metallerin nasıl toplanacağı, taşınacağı, depolanacağı ve geri kazanım tesislerine nasıl gönderileceği konularında işbirliği için örgütlenme yoluna gidilmesi kararı aldılar.

İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Adana, Gaziantep, Kocaeli, Denizli, Kırıkkale illeri ve Tire ilçesindeki firmaların kurucu olduğu derneğe "APAK" adı verildi. Derneğin Genel Başkanlığına ise Ankara'da faaliyet gösteren Gökhan Akü'nün Tevfik Ülger getirildi. Çevre Bakanlığı'nın istediği şartlarda uygulamalarına başlayacaklarını vurgulayan Ülger, dernek üyelerine lisans konularında öncü olacaklarını ve Çevre Bakanlığı'nın birçok dayatmalarına karşı örgütsel mücadeleler vererek üreticilerin ve çalışanların haklarını koruyacaklarını

belirtti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title