Haberler

Atık Metallerden Halikarnas Balıkçısı'nın Heykelini Yapıyor

"Halikarnas Balıkçısı" olarak tanınan Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın 8 metrelik heykeli bir ton atık metal parça birleştirilerek yapılıyor Heykeltıraş Koçak: "Bu çalışmayı yakın dostlarımız, arkadaşlarımızla bir belgesel haline getirmeye çalışıyoruz"

ALİ BALLI - Ressam ve heykeltıraş Rıfat Koçak, atık metalleri kullanarak "Halikarnas Balıkçısı" olarak tanınan Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın 8 metrelik heykelini yapmaya başladı.

Bodrum'a bağlı Yalıçiftlik beldesi Kızılağaç mevkisindeki evinin alt katındaki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Koçak, atık metalleri kullanarak birbirinden değişik heykeller yapıyor. Yaklaşık 4 ay önce Kabaağaçlı'nın heykeline başlayan Koçak, heykelin bir bölümünü tamamladı.

Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resim ve heykel yapmayı uzun yıllardır sürdürdüğünü, bazen heykel bazen ise resim yaptığını söyledi. Bodrum'un en önemli değerlerinden birisi olan Kabaağaçlı'nın heykelini yapmaya karar verdiğini anlatan Koçak, "Bu çalışmayı yakın dostlarımız, arkadaşlarımızla bir belgesel haline getirmeye çalışıyoruz. Şu anda heykeli yarıladım. Daha önceki heykellerimde olduğu gibi bu heykelde de atık malzeme kullanıyorum. Eserlerimde günlük yaşamda işlevi bitmiş otomobil parçası, tava, tencere gibi metal olan parçalardan yararlanıyorum" dedi.

"Komşularımdan bile metal parça alıyorum"

Metal malzeme bulma konusunda sıkıntı yaşamadığını dile getiren Koçak, şöyle konuştu:

"Malzeme konusunda hiçbir sıkıntı çekmiyorum. Sağ olsunlar evlerinde biriken metal atıkları toplayıp getiren komşularım bile oluyor. Bu kadar süre Bodrum'da yaşayınca ve Bodrum'u Bodrum yapan Cevat Şakir olduğu için bu heykeli yapıyorum. Gençlerimiz ve birçok kesim farkında değil. Bunu yeniden gündeme getirmek ve geleceğe taşımak anlamında ve kalıcı olması için böyle bir şey yapıyorum."

Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın daha önce yapılmış birçok heykeli olduğunu ancak böylesinin ilk kez yapıldığını vurgulayan Koçak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sadece büst kısmı 2 metreyi bulacak, tamamı ise 8 metre olacak diye düşünüyorum. Yaklaşık 4 aydan bu yana heykel üzerine çalışıyorum. 31 Ekim'de de bir sunum yapmayı planlıyorum. Harcadığım malzeme 700 kilogramı geçti. Heykelin tamamının bir tonu bulmasını bekliyorum. Heykel, tamamlandıktan sonra Güzel Sanatlar Fakültesinde sergilenecek."

Koçak, Kabaağaçlı'nın heykelinin yanı sıra bundan önce çok sayıda eser yaptığını belirterek, "Atık malzemelerden heykel yapma düşüncem 1995 yıllarında yazdığım master tezi ile başladı. İmkan buldukça yapabildiğim bir iş oldu. En son Zürih'te bir sergi açtım. Oradaki atık malzemeleri topladım ve heykeller yaptım. O sergim de devam ediyor. Şimdiye kadar 40'tan fazla resim ve heykel anlamında kişisel sergilerim oldu" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bodrum Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title