Haberler

Atb'nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, her gün 8 futbol sahası büyüklüğünde tarım alanının yok olduğuna dikkati çekerek, "Bakanlar Kurulu kararıyla 49 ilde 141 ovanın tarımsal sit alanı ilan edilmesini tarım sektörü için çok önemli görüyoruz.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, her gün 8 futbol sahası büyüklüğünde tarım alanının yok olduğuna dikkati çekerek, "Bakanlar Kurulu kararıyla 49 ilde 141 ovanın tarımsal sit alanı ilan edilmesini tarım sektörü için çok önemli görüyoruz." dedi.

Çandır, ATB'nin mart ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, genel ekonomi ve bölge ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetin yıl başından bu yana uygun faizli krediye erişim ve vergi kolaylıkları sağladığını hatırlatan Çandır, kendilerinin de dahil olduğu "Nefes Kredisi" ile 8,5 milyon liralık fon oluşturarak üyelerin finansmana erişimlerini kolaylaştırdıklarını söyledi. Çandır, bu tür uygulamalarla ticari hayatın hareketlenmesini ve ekonomik büyümenin yeniden ivme kazanmasını hedeflediklerini bildirdi.

Kentin tarımsal üretimi ve bu alanda yaşanan sıkıntılara değinen Çandır, resmi verilerin Antalya'nın her geçen yıl tarım topraklarını kaybettiğini gösterdiğine işaret etti. Çandır, şöyle konuştu:

" Antalya'da 2000'li yılların başında her 100 dekar alanın 20 dekarı tarım alanıyken, bugünlerde bu rakam 18 dekara kadar gerilemiştir. 30 bin futbol sahası büyüklüğünde alan kaybeden kentimizde, her nefes alışımızda 10 metrekare tarım alanımız inşaat ve kentleşmeye kurban edilmiştir. Türkiye'de 2000'li yılların başından bugüne 2 milyon 420 bin futbol sahası büyüklüğünde tarım alanı kaybolurken, her gün 8 futbol sahası büyüklüğünde tarım alanımız yok oluyor. Tüm bu kayıplar sonrası 12 Aralık 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla 49 ilde 141 ovanın tarımsal sit alanı ilan edilmesini tarım sektörü için çok önemli görüyoruz. Bölgemizde tarımsal sit alanı olarak ilan edilen Serik, Manavgat, Bozova, Söğüt, Demre, Zümrütova, Kumluca ve valiliğimizin önerisiyle eklenen Kınık ovalarımızın tarım dışına çıkmasına engel olan herkese teşekkür ediyoruz."

Rusya'nın Türkiye'den aldığı bazı tarım ürünlerine yönelik yasakların devam ettiğini anımsatan Çandır, "Tarım ürünlerine yönelik yasakların ve kısıtlamaların hala devam ediyor olması hem Türk çiftçisini hem de Rus halkını öksüz bırakmıştır. Bir an önce ticari ilişkilerimizin de normal seyrine gelmesini bekliyoruz." dedi.

Canlı Hayvan Borsası çalışmaları

Çandır, Canlı Hayvan Borsası çalışmalarına ilişkin bilgi verirken de borsa için kurulan Antalya Hayvancılık Ticaret AŞ'deki hissenin yüzde 70'inin Antalya Büyükşehir Belediyesine devri için görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Çandır, şirketin şu andaki sermayesinin 50 bin lira olduğunu, bunun yüzde 70'inin devredileceğini, devirden sonra da sermaye artışının 7 milyon liraya tamamlanacağını kaydetti.

Meclis üyesi Fatih Ekinci de Rusya'nın domates yasağı konusunda üreticilere bir yol haritası çıkarılması gerektiğini belirterek, "Rusya domates almayacaksa üreticilerimiz çeşitlilik konusunda değişikliklere gidebilir. Bu konuda üreticilerimize fikir verilmesi gerekiyor." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali Çandır Türkiye Antalya Rusya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title