Haberler

Atatürkçü Düşünce Derneği'den Zafer Kutlaması

Atatürkçü Düşünce Derneği Kars Şubesi'nce Çanakkale Zaferi Nedeniyle Basın Açıklaması Yapıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kars Şubesi'nce Çanakkale Zaferi nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Yönetim Kurulu adına açıklamayı yapan Özfer Koçak,"18 Mart 1915 tarihi, savunma savaşının zaferle sonuçlanmasıdır. Bu savaşla emperyalistlere karşı yurt savunmasının en güzel örneğini veren ulusumuz, Türk Kurtuluş Savaşına giden tam bağımsızlık ve ulusal egemenliğin yollarını da açmıştır. Bu savaş önderini bulmuştur. Önder, Mustafa Kemal Atatürk'tür."dedi.

Koçak;"Çanakkale cephesinin açılmasının nedenlerinden biri ve birincisi İstanbul'u işgal ederek Osmanlı Devletini temelden vurup yıkılmasını sağlamak ve harp dışı bırakmaktır. İkincisi ise İngiltere ve Fransa'nın boğazlar bölgesini Rusya'dan önce ele geçirip barış masasına kuvvetli oturmasıdır. Kısaca emperyalist dünyanın Anadolu topraklarında egemenliğini sağlamasıdır. Ulusumuzun başarısı sonucunda dengeler değişmiş, hatta Rus ihtilalinin gerçekleşmesi Çanakkale Savaşı'nın sonuçlarına bağlanmıştır. Aradan geçen 93 yıldan sonra yine emperyalist güçler Anadolu topraklarında boy göstermeye başlamışlardır. Bir yandan AB dayatması ile Kıbrıs sorunu, diğer yanda ABD küreselleşmenin emrinde, yoksulluğu daha da çabuklaştıran kumarhane ekonomisidir."diye konuştu Koçak,"Çanakkale Zaferini kazanan, Türk Kurtuluş ve Kuruluş Destanını yaratan Ulusal Önder Büyük Atatürk'ün ilkelerine ve büyük Türk devrimine beyinle, yürekle, omuzla bağlı olmak ve ona uygun üretime geçmektir. Orta Doğuda onurlu şekilde yaşamak için tek seçenek budur. Başka seçenekler uydulaşma, çoraklaşma ve verimsizleşmedir. Atatürk'ün dediği gibi savunma savaşları kutsal, saldırı savaşları cinayettir. Çanakkale Savaşı'nın aziz şehitleri önünde saygı ile eğiliyoruz. Onlar, bağımsızlığımızın, onurumuzun anıt insanlarıdır, onlar bizim özgürlük abidelerimizdir."şeklinde konuştu.

(İD-İRT-Y) 17.03.2008 18:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title