Haberler

Atatürk ve Türk Bayrağı desenli maskeyi gören komutan, maskeyi çöplerin arasından çıkardı

Güncelleme:

- Atatürk ve Türk Bayrağı desenli maskeyi gören komutan, maskeyi çöplerin arasından çıkardı Antalya'daki deniz dibi temizliğinden çıkmayan kalmadı Çıkartılan plastik ve cam şişeler, kırık camlar, metal eşyalar sergilenecek Antalya'nın dünyaca ünlü sahilinde yapılan deniz dibi...

- Atatürk ve Türk Bayrağı desenli maskeyi gören komutan, maskeyi çöplerin arasından çıkardı

Antalya'daki deniz dibi temizliğinden çıkmayan kalmadı

Çıkartılan plastik ve cam şişeler, kırık camlar, metal eşyalar sergilenecek

ANTALYA - Antalya'nın dünyaca ünlü sahilinde yapılan deniz dibi temizlik çalışmalarında, poşet poşet plastik ve cam şişeler, kırık camlar, metal eşyalar, atık maskeler ve çeşitli atıklar çıkarıldı. Çıkarılan maskelerin arasında üzerinde Atatürk ve Türk Bayrağı desenli olan maskenin yerde olduğunu fark eden sahil güvenlik komutanının, maskeyi çöplerin arasından çıkartıp aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 'Uluslararası Kıyı Temizliği Günü' kapsamında Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı dalgıçlarda destek verdi. Sabah saat 08.00 sıralarında suya dalan dalgıçlar, yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucunda denizden topladıkları çöpleri poşetlere doldurdu. Ellerindeki çöp dolu poşetlerle teker teker kıyıya çıkan dalgıçlar, oluşturulan zemine çöpleri boşalttı. Çöplerin içinden plastik ve cam şişeler, kırık camlar, metal eşyalar, atık maskeler ve çeşitli atıklar çıkarıldı. Atık maskelerin içerisinde bulunan, üzerinde Atatürk ve Türk Bayrağı fotoğrafının yer aldığı maskeyi fark eden sahil güvenlik komutanı da, maskeyi bulunduğu yerden aldı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Kurulu Başkanı Lokman Atasoy, denizlerin ve kıyıların korunmasının, Antalya'nın en öncelikli konularından birisi olduğuna dikkat çekti. Büyükşehir belediyesinin sadece deniz araçlarının denetimi, deniz suyu kalitesinin izlenmesi, kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları yapmadığını söyleyen Atasoy, "Tüm yaptığımız çalışmaların yanı sıra denizlerin korunması yönünde bilinçlendirme çalışmalarına önem veriyoruz. Bugün de 19 Eylül Uluslararası Kıyı Temizliği Günü kapsamında Lara ve Konyaaltı plajlarında bazı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Konyaaltı plajında deniz dibi temizliği, Lara'da da kıyı temizliği etkinliği yapıyoruz. Çıkarılan atıklar sergilenecek. Ziyaretçilerin bu konuda bilinçli olmaları gerektiği konusunda mesajlar verilecek" dedi.

Atıklar sergilendiğinde çevrenin ve doğanın öneminin vurgulanacağını aktaran Atasoy, denizlerin sadece ekonomik olarak katlı sağlamadığı, sağlık ve çevre açısından kente önemli bir değer kattığı mesajını verdi. Atasoy, "Antalya'nın şehirle iç içe olan denizlerinin temiz kalması gerek, gelecek nesillere aktarılması en büyük sorumluluktur. İlgili kurumların ve ziyaretçilerin bu sorumluluğu üstlenmesi son derece önemlidir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title