Haberler

Atatürk Ve ''Sanat Güneşi'' Heykeli Yan Yana - Ölümünün 10. Yılında Anılacak Olan Ünlü Yorumcu Ve Bestekar Zeki Müren'in Heykeli Yapıldı

Hüseyin Yeşilkavak - İzmir'deki TRT stüdyolarında, Ankara Radyosu'nda ilk şarkısını okuduğu mikrofonun hediye edilmesi sırasında kalp krizi geçirerek 24 Eylül 1996'da hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği'nin ünlü yorumcusu ve bestekarı Zeki Müren'in, heykeli yapıldı.

Ölümünün 10. yılında mezarının bulunduğu Bursa ve hayatının önemli bölümünü geçirdiği Bordum'da çeşitli etkinliklerle anılacak olan ''Sanat Güneşi'' Zeki Müren'in heykeli, ünlü heykeltraş Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından yaklaşık 6 ay süren çalışmanın ardından tamamlandı. Öktem'in yaptığı kaidede, Zeki Müren, Atatürk ve 2 gencin figürüne yer verildi.

4 metre yüksekliğindeki heykeli Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Küçük Kumla beldesindeki atölyesinde tamamlayan Prof. Dr. Öktem, AA muhabirine, böylesine anlamlı bir eser yaptığı için büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Heykelin, Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi için yapıldığını anlatan Öktem, eserinin 2006-2007 eğitim öğretim yılı açılış törenlerinde okulun girişine yerleştirileceğini bildirdi.

Öktem, heykelde Zeki Müren'in gençleri nasıl desteklediğini ve Atatürk'ün izinde olmalarını istediğini anlattığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Atatürk'ün, sanatçılarla ilgili söylediği (Efendiler, hepiniz milletvekili olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız) sözüyle bezenmiş, eşi benzeri olmayan bir eser ortaya çıktı.''

Heykelde, Zeki Müren'in orta yaştaki halini sembolize etmeye çalıştığını vurgulayan Öktem, figürlerine yer verilen gençlerden birinin müziği, diğerinin ise resim sanatını temsil ettiğini belirtti.

Öktem, Zeki Müren'in, özellikle genç sanatçılara büyük destek olduğunun altını çizerek, ''Basında, Zeki Müren'in gençlere, yetenekli insanlara ve sanatçılara verdiği desteklerden hiç bahsedilmiyor. Ben bunu çok tuhaf buluyorum ve kınıyorum'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title