Haberler

Atatürk'ün Urla'ya Gelişinin 90. Yıl Dönümü

Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 90. yıl dönümü ilçede etkinliklerle kutlandı.

Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 90. yıl dönümü ilçede etkinliklerle kutlandı.

Jandarma kavşağından Cumhuriyet meydanına kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, meydanda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla devam etti.

Belediye Başkanı Sibel Uyar, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerini ülkenin her bir köşesine yayabilmek amacıyla yurt gezilerine çıktığını, bu kapsamda da 30 Haziran 1926'da Urla'ya geldiğini belirtti.

Atatürk'ün iletişim araçlarının kısıtlı olduğu dönemlerde yurt gezileriyle halka ulaştığını belirten Uyar, "Atatürk, bu sayede tüm yurdun desteğini, güvenini sağlayarak çağdaş değerleri benimsemiş, laik, demokratik bir toplum yaratmıştır. Bizlere miras kalan bu değerlere sahip çıkmalıyız." dedi.

Terör olaylarına değinerek, art arda gelen şehit haberlerinin üzerine Atatürk Havalimanında meydana gelen terör saldırısının yürekleri daha da burktuğunu ifade eden Uyar, "Yüreğimiz yangın yeri. Açın gözlerinizi lütfen, bakın ve görün. Artık kınayan cümleler kurmak istemiyorsak farkına varmamız lazım. Artık ölmek istemiyorsak duruşumuzu göstermemiz gerek. Birlik olmamız gerek. Birlik olmamız gerek. Dil, din, ırk, mezhep gözetmeksizin yüreğimizin sesine kulak verip omuz omuza durmamız gerek." diye konuştu.

Törene Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Erol Çevik, Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Demiral, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Sibel Uyar Urla Politika Güncel Haberler

title