Haberler

Atatürk'ün Tokat'a Teşriflerinin 102. Yıldönümü Kutlandı

Güncelleme:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tokat'ı teşriflerinin 102. yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tokat'ı teşriflerinin 102. yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Vali Dr. Ozan Balcı, Garnizon Komutanı ve 48. Piyade Alay Komutanı Ayhan Ocak, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu programda Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

elediye Başkanı Eyüp Eroğlu konuşmasında; "26 Haziran 1919 tarihi Tokat halkı için son derece gurur verici ve tarihi bir gün olduğunu kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal yaşamı boyunca Tokat'a altı defa geldiğini ifade eden Başkan Eroğlu, bu ziyaretlerin ilk üçü aynı yıl gerçekleştiğini kaydederek, "Ziyaretler düşman işgalinin etkisiyle bitap düşen halkı yeniden motive etmek ve Milli Mücadele fitilini ateşlemek için ulaşımın zar zor yapıldığı, türlü imkansızlıklar içinde gerçekleştirmiştir. Anadolu'nun birçok noktasına düzenlenen bu ziyaretler Milli Mücadele ruhunu besleyen en önemli unsurlardandır. " dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirlerini okundu. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı sergi gezildi.

Atatürk Evi Ziyaret Edildi

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Kadim Durmaz, 48. Piyade Alay Komutanı Ayhan Ocak, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve protokol üyeleri protokol mensupları Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Yaprak Sayar Konseri Kültür Turizm Bakanlığı, Valiğimiz, MEDAM, Bahçeşehir Üniversitesi ve Tokat Belediyesi işbirliğinde Atatürk'ün Tokat'a teşriflerinin 102. yılı anısına, Yağıbasan Medresesi'nde konser düzenlendi. TRT Sanatçısı Yaprak Sayar'ın seslendirdiği birbirinden güzel eserler ilgiyle ve beğeniyle dinlendi. Vali Dr. Ozan Balcı, konser sonunda sanatçı Yaprak Sayar'a teşekkür ederek, hediye takdim etti.

Konsere Vali Dr. Ozan Balcı ve eşi Sonay Balcı Hanımefendi, Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet Meydanı Balcı Tokat Toplum Toplum Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title