Haberler

Atatürk'ün Niğde'ye Gelişinin 77. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Atatürk'ün Niğde'ye Gelişinin 77

Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 77. yıl dönümü, törenle kutlandı.

     Tören, Niğde Valisi Alim Barut, MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Süleyya Güler, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Bodur, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Ayduğan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenci ve vatandaşların 5 Şubat Meydanı'ndan Atatürk Anıtı'na kadar yürümesiyle başladı.

     Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı konuşmada, savaştan çıkan bir ülkenin güçlenmesi, ayağa kaldırılması için çok çalışmak gereğini bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Niğde'yi ziyaretinde yaptığı tespitte, bu kentin kalkınması için bir heyet kurulmasını istediğini ifade etti.

     Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne, Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşılması yolunda son birkaç yılda önemli mesafeler alındığını belirten Akdoğan, 'Türkiye artık bölgesinde olduğu gibi tüm dünyada söz hakkı olan bir ülke konumundadır. Bölgesinde söz sahibi olan güçlü ve lider bir ülke olma başarısı için herkes üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmelidir. Çünkü bu istek ve arzu, Türk milleti olarak yıllardır hepimizin beklentisiydi' dedi.

     Ülkenin kalkınmasına, şehirlerin de yansımaları olduğunu kaydeden Akdoğan, şöyle konuştu:

     'Niğde'nin bir marka şehir haline gelmesi içinde büyük projelere imza atmanın önemli olduğu bilinciyle, belediye olarak alt yapıdan üst yapıya kadar her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Atatürk'ün 77 yıl önce onurlandırdığı Niğde'de, o günden bugüne birçok değişiklik olmuştur. O günün şartlarında önemli başarılar elde edilmiştir.'

     Akdoğan'ın konuşmasından sonra öğrenciler şiir okudu, halk oyunu ekibi gösteri sundu.

     (KZ-ZB-MUS-Zİ) - NİĞDE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title