Haberler

Atatürk'ün Manisa'ya Gelişi Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetin ilanından sonra Manisa'ya gelişinin 88'inci yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetin ilanından sonra Manisa'ya gelişinin 88'inci yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Manisa Garı'nda düzenlenen törene MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Vali Abdurrahman Savaş, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün (CHP) Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Ulu Önder Atatürk'ün maskını getiren trenden önce İzmir Mavi Yolcu Treni gelmesi törene katılanlar şaşkınlık yaşattı. Törene katılanlardan bazıları treninden inen yolculara 'Hoş geldinizö dedi. Daha sonra Atatürk'ün maskını getiren tren alkışlarla karşılandı. Karşılamanın ardından törene katılanlar Manisa Garı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar, Türk bayrağı ve Atatürk'ün maskını taşıyarak askeri bando eşliğinde yürüdü. Manisalılar da balkonlarına çıkarak yürüyenleri alkışladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenklerin konulmasından sonra dönemin belediye başkanı Bahri Sarıtepe'nin Atatürk için yaptığı 'Hoş geldin', Ulu Önder'in de cevap konuşmaları okundu. Daha sonra Kültür Sitesi Lale Salonu'nda Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Abdurrahman Savaş Erkan Akçay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title