Haberler

Atatürk'ün Kars'a Gelişinin 83'ncü Yıldönümü Törenlerle Kutlanacak

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 126’ncı yılı etkinlikleri kapsamında Atatürk’ün Kars’a gelişinin 83’ncü yıldönümü törenlerle kutlanacak.

Atatürk’ün Kars’a gelişinin 83’ncü yıldönümü olan 6 Ekim 2007 Cumartesi günü Kars’ta tören düzenlenecek. Tören öncesinde 5 Ekim 2007 Cuma günü saat 13.00’den itibaren okullar, resmi daireler, kamu- kurum ve kuruluşları, işyerleri, Atatürk anıtları, Gar Binası ve çevresi ise bayraklarla donatılacak. Kars Kalesi burçlarına her yandan görülebilecek şekilde büyük bayraklar Belediye Başkanlığı’nca astırılacak. Aynı gün saat 10.30’dan itibaren Gar Binası önünde temsili bayrakları taşıyacak öğrenciler ve inzibat erleri Milli Eğitim Müdürlüğü’nce görevlendirilecek bir öğretmen yönetiminde prova yapacaklar. Genel provalar ve program için Gar Müdürlüğü’nde de gerekli lokomotif ve diğer hazırlıkları yapılacak.

06 Ekim 2007 Cumartesi günü saat 10.30-10.45’de Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına protokol sırasına göre çelenklerin konulmasının ardından Gar Müdürlüğü önünde kutlama törenleri başlayacak.

Törenin başlamasıyla birlikte üç Türk bayrağını taşıyan milli giysili üç öğrenci beraberlerindeki inzibat erleri ile birlikte temsili olarak hazırlanan vagondan inerek Türk bayraklarını Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’na teslim edecekler. Bayrakları teslim eden öğrenciler, halkı ve törene katılanları selamlamak üzere tören alanında kendileri için hazır bulunan faytona binecekler. Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı, kendilerine sunulan bayrakları öğrencilere tekrar teslim edecekler.

İstiklal marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekilmesiyle devam edecek olan törende Garnizon Komutanlığı adına bir subay ve Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu birer konuşma yapacaklar.

Tören, bir kız ve bir erkek öğrencinin şiir okumasından sonra “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” türküsü eşliğindeki folklor gösterileriyle sona erecek.

(BA-AA-Y)

03.10.2007 20:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title