Haberler

Atatürk'ün Antalya'ya Gelişi Anısına Muratpaşa Bisiklete Bindi

- Atatürk'ün Antalya'ya gelişi anısına Muratpaşa bisiklete bindiANTALYA - Muratpaşa Belediye personeli, Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 87'nci yıldönümünde evden belediyeye bisikletleriyle gitti.

- Atatürk'ün Antalya'ya gelişi anısına Muratpaşa bisiklete bindi

ANTALYA - Muratpaşa Belediye personeli, Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 87'nci yıldönümünde evden belediyeye bisikletleriyle gitti.

Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya Bisiklet Platformu ile birlikte 6 Mart 1930'da Atatürk'ün Antalya'yı ziyaretinin anısına düzenlendiği Antalya Bisiklet Günü'nde onlarca bisikletçi evlerinde işyerlerine, okullara bisikletleriyle gitti.

Başkan Uysal da bisikletle işe gitti

Gruplar, mesai başlamadan önce Laura Kavşağı'nda buluştu. İşe makam aracı yerine bisikletle gitmeyi tercih eden Başkan Ümit Uysal da oğlu Efe'yle birlikte gruba burada dahil oldu. Antalya Bisiklet Platformu'nu oluşturan gruplarla birlikte Uğur Okulları öğretmen ve öğrencileri, çeşitli şirketlerin bisiklet grupları, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cephaneci, Hasan Kaçmaz ve yüzlerce belediye çalışanı Atatürk'ün Antalya'ya gelişi anısına bu yıl ilki düzenlenen Antalya Bisiklet Günü'ne katıldı.

'6 Mart başlangıç'

Belediye Başkanı Uysal, 6 Mart'ın hazırlıklarına Kasım ayında Antalya Bisiklet Sevenler Grubu'yla bir akşam turunun ardından buluşması sırasında ortaya çıktığını söyledi. Motorlu araç odaklı ulaşım sistemlerinin insan sağlığı ve çevre açısından önemli tehdit haline gelirken alternatif ulaşım sistemi olarak bisiklet genel kabul gören bir ulaşım aracı olduğunu kaydeden Başkan Uysal, "6 Mart'ı bir başlangıç olarak ele aldık ve bugün hep beraber işe bisikletle gidelim istedik" dedi.

Bisikleti "Sosyal yaşamda altın yumurtlayan tavuk" olarak esprili bir şekilde tarif eden Başkan Uysal, "Hem hava kirliliğinin önüne geçiyor hem insan sağlığına faydalı hem de trafik sıkışıklığını önlüyor. İnsanlarımızın yarısı bile işe bisiklet gidiyor olsa Antalya'da ne trafik ne de çevre sorunu kalır. Tansiyon, şeker hastalığı oranı düşer" diye konuştu. 6 Mart Antalya Bisiklet Günü'nün bunu tetiklemek adına yapıldığının altını çizen Başkan Uysal, bundan sonrada bisiklet kullanmayı özendirmeye devam edileceğini söyledi.

İzmir Marşı'yla karşılandılar

Laura Kavşağı'nda buluşan gruplar buradan "Arabadan in bisiklete bin" sloganları eşliğinde Tekelioğlu Caddesi'ni takip ederek Muratpaşa Belediyesi'ne yaklaşık 2 kilometrelik yolda pedal bastı. Bisikletçileri Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı'nda MEST Bandosu, İzmir Marşı'yla karşıladı. Grupların hepsi meydana ulaştığında Başkan Uysal, Atatürk'ün Antalya gelişinin 87'nci yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

'Atatürk bir daha hiç gitmedi'

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başkan Uysal, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk 6 Mart 1930'da Antalyamıza geldikten sonra esasen bir daha Antalyamız'dan gitmedi. Daha uygar, daha özgür, daha kardeşçe yaşayan bir toplum olabilmek, kenetlenmek, tasada ve kederde birlik olabilmek, her türlü biyolojik ve kültürel ayrılığın ötesinde beraber olabilmek, uluslaşabilmek işte marifet olan budur. Ayrışmak çok kolaydır. Bunu bazen terör gurupları, bazen siyasetçiler yapıyor. Bazen bakıyorsunuz belli mevkilere gelmiş kişiler sırf kendi pozisyonlarını güçlendirmek için toplumu ayrıştırmaktan çekinmeyebiliyorlar. Bizim işimiz ise uluslaşabilmek, her türlü farkımızı renk ve kimlik kabul ederek tasada ve kederde bir topluluk olabilmektir. Önemli olan hep beraber olabilmektir. Marifet olan toplumu dilimi ayrıştırıp siyasi yarar sağlamaya çalışmak değildir. Atatürk'ün Antalya'ya gelişiyle, birlik ve beraberliğin, sevgi ve kardeşliğin, uygar, ileri ve demokratik, paylaşan, adaletli, eşit haklara sahip toplum olmanın, yurttaş ve birey olmanın temelleri Antalya'ya gelmiştir, bir daha gitmemiştir ve hiç gitmeyecektir."

Ay yıldızlı balonlar gökyüzünde

Başkan Uysal'ın konuşmasının ardından Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı'nda etkinlik ay yıldızlı balonların, İzmir Marşı eşliğinde gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi.

(SÇ-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ümit Uysal Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title